Managed hosting door True

Wibu-Systems beveiligt SNS-automaten Wincor Nixdorf

 

Security

Ict-beveiligingssoftwareleverancier Wibu-Systems en Wincor Nixdorf intensiveren hun samenwerking met een uitbreiding van het sedert 2009 bestaande beveiligingsplatform Crypta (Cryptographic Technician Authentification). Wincor Nixdorf past Crypta toe voor het afschermen van de software en data in zijn reeks geldautomaten. Deze zijn in Nederland in gebruik bij de SNS Bank. Wincor Nixdorf is een leverancier van financiële hardware-, software en serviceoplossingen voor de bankwereld en de detailhandel.

Door het gebruik van Crypta kan Wincor Nixdorf op een veilige manier servicemedewerkers toegang verlenen tot de software van de geldautomaten voor testdoeleinden of het stellen van diagnoses bij storingen. Het beveiligingsplatform draagt ertoe bij dat onbevoegden geen toegang krijgen tot machines, zodat ze door het aanbrengen van mailware er geld weten uit te halen of op een andere manier rekeningen van bankklanten kunnen plunderen via criminele technieken als phishing en skimming.

Crypta is gebaseerd op de CodeMeter-technologie voor licentiebeheer en bescherming van digitale content van Wibu-Systems. Het beveiligingsplatform herbergt daarmee een verzameling van krachtige encryptie-algoritmen, gecombineerd met een smart card chip in de vorm van een usb-dongle waarop de encryptie sleutels zijn aangebracht.

Net als bij de beveiliging van industriële productiemachines zorgt deze vorm van beveiliging op processoniveau (hardwarebinding), dat alleen met een dongle waarvan de sleutel correspondeert met het slot-ID, toegang is te krijgen tot de in de geldautomaat ingebouwde computer. Uitsluitend geautoriseerde servicemedewerkers beschikken over een dongle, die zich als flash geheugenstick laat gebruiken om data van de Wincor Nixdorf geldautomaat te verzamelen, aldus het Duitse Wibu-Systems.

In Nederland past Wincor Nixdorf de technologie toe bij zo'n 120 pinautomaten van de SNS Bank. Overigens gebruikt de bank ook zo'n 350 pinautomaten van NCR; die staan bij de Hema.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5114362). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.