Managed hosting door True

Vasco koopt authenticatiespecialist Risk IDS

 

Het Amerikaanse beveiligingssoftwarebedrijf Vasco Data Security heeft Risk IDS overgenomen en breidt daarmee zijn portfolio met software voor authenticatietechnologie uit. Het Engelse Risk IDS uit Nottingham levert beveiligingsoplossingen aan de internationale bankwereld die met name gericht zijn op online transactierisicomanagement en intelligente authenticatie. De overname past in de strategie van Vasco om zich te versterken en klanten beter te beschermen tegen de steeds agressievere hackeraanvallen.

De basistechnologie van Risk IDS, het zogeheten Dynamic Challenge Platform, is geoptimaliseerd voor stabiliteit en hoog volume. Het platform is ontwikkeld om het profiel van een gebruiker die toegang tot het systeem vraagt,  op basis van het risicoprofiel dat met de transactie geassocieerd is, te evalueren. Het bestaat uit een 'real time analyse engine' die gebruik maakt van regel- en statistische technieken waardoor de kans om direct fraude op te sporen wordt verbeterd.

Vasco zal de risico gebaseerde authenticatietechnologie van Risk IDS in de toekomst integreren in het productaanbod. Deze vorm van authenticatie voorziet in een flexibeler authenticatieproces waardoor hogere risicoprofielen te maken krijgen met zwaardere voorwaarden. Zodra het risicoprofiel hoger is, stelt het de applicatie in staat naar extra verificatiegegevens te vragen zoals de locatie van de gebruiker, de kenmerken van een apparaat, het bedrag van een transactie et cetera.  

Volgens Ken Hunt, voorzitter en chief executive officer van Vasco, worden zijn klanten steeds vaker geconfronteerd met een groeiend aantal geavanceerde aanvallen van criminele hackers die dusdanig  gestructureerd zijn dat dagelijks nieuwe vector aanvallen plaatsvinden. 'Onze focus is om klanten te beschermen tegen deze steeds groeiende horizon aan bedreigingen en deze zelfs een stap voor te blijven. De aankoop van Risk IDS ondersteunt Vasco in deze missie.'

Financiële voorwaarden van de transactie zijn niet vrijgegeven. Verwacht wordt dat de acquisitie geen impact zal hebben op de financiële cijfers van Vasco in 2014.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5105824). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.