Managed hosting door True

Pronovus haalt ISO-stempels en partner op

 

De recent gestarte distributeur Pronovus uit Houten heeft al snel twee ISO-certificaten op zak: ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu). Riskmanagement-expert Det Norske Veritas (DNV) voerde de ISO-audits uit. Ook maakte de specialist in it-beveiligingsoplossingen voor wederverkopers en systeemintegratoren bekend een distributieovereenkomst voor de Benelux te hebben gesloten met Redsocks, een aanbieder van software voor de detectie van malware uit Apeldoorn.

Pronovus noemt zichzelf een 'nieuwe it-channel gateway in de Benelux' en biedt gespecialiseerde it-beveiligingsoplossingen aan binnen de werkgebieden authenticatie, informatiebeveiliging, veilig telewerken, archivering, detectie en clouddiensten. Het bedrijf is een zusterbedrijf van ict-makelaar Protinus IT dat kortgeleden ook al beide ISO-certificaten wist binnen te halen. De ISO 9001-certificering laat zien dat Pronovus op een georganiseerde manier omgaat met kwaliteitsmanagement binnen de organisatie. Het ISO 14001-keurmerk geeft aan dat het bedrijf over een milieumanagementsysteem beschikt en dat het voldoet aan wet- en regelgeving en beheersing van milieurisico's.

Bob Dielis, algemeen directeur bij Pronovus: 'We zijn als onderneming pas in 2013 gestart en dat kun je maar beter in één keer goed doen. We hebben een eigentijds business model waarin onze processen goed zijn geborgd, strak beschreven en vooral klantgericht en 'hassle free' zijn. Het leek ons slim om die dan maar meteen extern te laten toetsen en te certificeren om ook hier in distributieland verschil te maken en nog toekomstvaster te worden.'

Redsocks

Over de samenwerking met Redsocks is Pronovus ook content. De securitydistributeur heeft hoge verwachtingen van de malwaredetectiesoftware van het Apeldoornse bedrijf. Redsocks levert zijn 'malware threat defender' als netwerk-appliance. Deze toepassing analyseert digitale verkeersstromen in real-time. 'Op basis van de risicolijsten en algoritmen die worden samengesteld door het Redsocks Malware Intelligence Team. Dit team bestaat uit specialisten in het signaleren van nieuwe dreigingen op internet en het vertalen daarvan in state-of-the-art malwaredetectie', aldus Pronovus.

Volgens Dielis is het een illusie te stellen dat netwerken van organisaties potdicht zitten en dus geen malware bevatten. 'Firewalls en antivirus helpen natuurlijk wel, maar garanderen niet genoeg. Alles en iedereen wordt met elkaar verbonden. Bots zijn vaak slimmer dan we denken. In de zomer van dit jaar krijgen we bovendien te maken met de Wijziging Wet bescherming persoonsgegevens - het meldplicht datalekken - en wordt degelijke detectie van netwerken keiharde realiteit. Met Redsocks bieden we de markt hiervoor een innovatieve oplossing.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5090556). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.