Managed hosting door True

McAfee en Siemens breiden industrie-pact uit

 

Leverancier van beveiligingssoftware McAfee en automatiseerder Siemens breiden hun samenwerking voor ict-beveiliging van industrie-bedrijven verder uit. Dat hebben de bedrijven bekendgemaakt tijdens industriebeurs Hannover Messe 2014. Ze werken vanaf 2011 samen aan oplossingen voor ict-beveiliging voor bedrijven in de industrie. De laatste jaren spitst die beveiliging zich steeds meer toe op beveiliging van productie-apparatuur en machines die aan internet gekoppeld zijn.

Door de samenwerking met McAfee kan Siemens zijn beveiligingsaanbod uitbreiden met oplossingen als Next Generation Firewall, Security Information and Event Management (SIEM), Endpoint Security en Global Threat Intelligence (GTI). Siemens neemt die producten op in het aanbod van managed security diensten.

De uitbreiding van de samenwerking richt zich met name op de beveiliging van industrie 4.0, de ontwikkeling waarbij steeds meer productie-apparatuur en fabrieksinstallaties verbonden zijn aan het internet. Volgens McAfee leidt de nieuwe samenwerking tot meer inzicht en controle op fabrieksniveau en wordt het risico op diefstal van intellectueel eigendom verkleind.

Volgens McAfee staan productiebedrijven voor nieuwe uitdagingen, waaronder toenemende cyberdreigingen die steeds uitgebreider zijn. Deze bedrijven beschikken vaak niet over de middelen die nodig zijn om effectief te reageren op beveiligingsincidenten en hebben geen toegang tot informatie over bedreigingen waardoor bedrijven pro-actief kunnen reageren.

Uptime

'Siemens heeft ruime ervaring met automatisering in verschillende industriesectoren', zegt Michael Fey, chief technology officer bij McAfee. 'Dankzij deze bundeling van krachten kunnen McAfee, Intel en Siemens de adoptie van goed beheerde en veilige oplossingen op fabrieksniveau stimuleren. Zo kunnen we productiebedrijven helpen met het beheren van hun informatiebeveiliging, terwijl de uptime en betrouwbaarheid van de productieprocessen naar een hoger niveau wordt getild', aldus Fey.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5051501). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.