Managed hosting door True

NCTV krijgt nieuwe directeur cybersecurity

 

Wilma van Dijk

Wilma van Dijk

Wilma van Dijk is benoemd tot directeur cybersecurity bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). De benoeming gaat in op 1 juni 2014. Van Dijk volgt Wil van Gemert op. Hij start per 1 mei als deputy director operations bij Europol.

Wilma van Dijk (1966) is sinds 2012 directeur Bewaken, Beveiligen, Burgerluchtvaart bij de NCTV. In de periode 2012 tot en met 2014 was zij daar tevens projectdirecteur Veiligheid Troonswisseling en projectdirecteur Nuclear Security Summit. Daarvoor was zij vanaf 2009 directeur Beveiliging Burgerluchtvaart bij de toenmalige Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb), en aansluitend een van de kwartiermakers bij de totstandkoming van de huidige NCTV.

Wil van Gemert werd eerder al door Europol aangesteld als deputy director operations, waardoor hij verantwoordelijk wordt voor de bestrijding van cybercrime op Europese schaal. Van Gemert heeft een echt politieverleden. Zo was hij werkzaam bij de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) en bij de politie zelf. Ook was hij directeur Recherche bij het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5050898). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.