Managed hosting door True

Defensie kiest Fox-IT voor encryptiebeheer

 

Het ministerie van Defensie heeft beveiligingsbedrijf Fox-IT uit Delft ingeschakeld voor een beheersysteem voor de versleuteling van informatie. Dat zogenoemde Electronic Key Management System (EKMS) wordt ingezet voor de versleuteling van communicatie via computers voertuigen en de apparatuur van manschappen van Defensie. De encryptie van de informatie voldoet aan Navo-standaarden.

Fox-IT centraliseert de aanmaak, registratie en uitgifte van de digitale sleutels. Die versleuteling van informatie wordt bijvoorbeeld gebruikt in vpn-systemen, militaire radio's en communicatieapparatuur in voertuigen.

Om de sleutels van het EKMS naar het eindsysteem te distribueren worden meer dan vierhonderd Electronic Fill Devices (EFD) geleverd. Het EKMS voldoet aan Navo-standaarden en is daardoor geschikt voor inzet tijdens internationale missies.

Cryptomodule

Het hart van EKMS wordt gevormd door de RedFox-cryptomodule, die Fox-IT samen met het Nationaal Bureau Verbindings-beveiliging (NBV) heeft ontwikkeld.

Fox-IT en Defensie zijn geen onbekenden. Eerder hielp het bedrijf het Nederlandse leger bij het opleiden van hackers die aanvallen kunnen uitvoeren op vijandige computers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5019789). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij Ministerie van Defensie

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.