Managed hosting door True

Silent Circle versleutelt communicatie KPN-klant

 

Encryptie

KPN is een strategische samenwerking aangegaan met het encryptiebedrijf Silent Circle. Hierdoor kunnen mobiele telefoongebruikers vanaf juni 2014 wereldwijd beveiligde telefoon- en videogesprekken voeren en data versleuteld versturen. KPN is vnaar eigen zeggen de eerste telecomaanbieder ter wereld die de diensten van Silent Circle gaat doorverkopen en heeft hiervoor de exclusieve rechten voor Nederland, Duitsland en België.

Door de samenwerking tussen Silent Circle en KPN kunnen mobiele gebruikers via de KPN Cloud Store het Silent Circle-pakket downloaden, dat bestaat uit Silent Phone en Silent Text. Hiermee krijgen ze de mogelijkheid om met andere gebruikers van Silent Circle beveiligde communicatie op te zetten voor iOS- en Android-telefoons. Mobiele telefoongebruikers kunnen met Silent Phone beveiligde telefoon- en videogesprekken voeren en met Silent Tekst beveiligde berichten versturen.

Om privacy te garanderen, slaan de apps en diensten van Silent Circle geen metadata op en worden de encryptiesleutels uitsluitend beheerd op de toestellen van de gebruikers zelf. De techniek zorgt ervoor dat de uitwisseling van de geheime sleutel volledig onafhankelijk van de Silent Circle en KPN-infrastructuur worden gegenereerd. Na de communicatie wordt de geheime sleutel bij de gebruikers vernietigd en is het niet mogelijk om de inhoud van het gesprek of de data nog te ontcijferen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5002952). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.