Managed hosting door True

Raad vraagt kabinet om cybersecurity-onderwijs

 

De Cyber Security Raad maakt zich grote zorgen over het gebrek aan goed onderwijs voor cyberspecialisten. De raad is blij met de aandacht die minister Opstelten heeft voor het onderwijs in de op 28 oktober 2013 gepresenteerde Nationale Cyber Security Strategie 2, maar gezien de grote behoefte aan gekwalificeerd personeel adviseert de raad dit specifieke onderwijs op zeer korte termijn gestalte te geven.

De samenleving en economie zijn tegenwoordig volledig afhankelijk van het goed functioneren van het digitale domein. Dit besef dringt volgens de Cyber Security Raad slechts langzaam door bij overheden, bedrijven, onderwijsorganisaties en burgers, terwijl dat digitale domein steeds vaker wordt bedreigd.

Aantrekkelijke loopbaan

Als gevolg van dit geringe bewustzijn is er een groot tekort aan deskundigen op het gebied van digitale veiligheid is. De raad roept daarom het kabinet op om op korte termijn te investeren in cyberonderwijs, zodat Nederland in de nabije toekomst kan beschikken over de juiste kennis en kunde. Daarbij hoort ook het perspectief op een aantrekkelijke loopbaan rondom het thema digitale veiligheid. Het gaat daarbij niet alleen om ‘harde’ ict-kennis, maar ook om inzicht in de juridische aspecten en de effecten van het gebruik van ict op de bedrijfsvoering en de samenleving.

Momenteel is er echter sprake van een groot tekort aan deskundig personeel wat de opbouw van voldoende kennis moeilijk maakt. In dat kader is het kabinet van plan een taskforce in te stellen die het cybersecurity-onderwijs moet gaan versterken. De raad juicht dit initiatief van harte toe. De Cyber Security Raad is een strategisch adviesorgaan voor het kabinet. De raad is onafhankelijk en adviseert gevraagd en ongevraagd over cybersecurity-aangelegenheden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4912280). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.