Managed hosting door True

IBM koppelt zijn cloud aan Akamai-security

 

Cloud security

IBM en Akamai gaan een partnerschap aan waardoor organisaties beschermd worden tegen steeds complexere veiligheidsproblemen. 20 procent van het wereldwijde internetverkeer verloopt via de honderdveertigduizend servers van Akamai. IBM zal zijn cloudtechnologie integreren met de veiligheidsoplossingen van Akamai waardoor organisaties hun ict kunnen outsourcen naar de cloud, waarbij ze verzekerd zijn van een strikte beveiliging.

Het partnerschap tussen Akamai en IBM zet volgens beide bedrijven een nieuwe veiligheidsstandaard neer in de cloud. Door de samenwerking kunnen bedrijven tijdens en na een cyberaanval hun activiteiten gewoon continueren. Als onderdeel van zijn cloudoplossing integreert IBM de cloud-based websecurityoplossing Kona Site Defender van Akamai in zijn Cloud Security Services-portfolio.

Een van de meest voorkomende aanvallen bij bedrijven is de DDoS-aanval, een techniek waarbij hackers een website overbelasten en daarmee onbereikbaar maken voor internetgebruikers. Maar deze aanval kan als afleidingsmanoeuvre ingezet worden om een gevaarlijkere aanval te verbergen voor het oog van de ict-afdeling.

Uit onderzoek van IBM blijkt dat een organisatie gemiddeld met veertienhonderd cyberaanvallen per week heeft te maken. Dit aantal neemt nog steeds toe. De studie van IBM wees bovendien uit dat cio’s zich bewust zijn van de oprukkende cybercriminaliteit en dat de bescherming van bedrijfsgegevens in de cloud een prioriteit wordt voor de komende jaren.

Meer weten over security?

Bezoek de beurzen InfosecurityStorage Expo en Tooling Event op 30 en 31 oktober 2013 in Jaarbeurs Utrecht. Registreer je nu via Computable voor een gratis toegangskaart voor de beurs.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4905214). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.