Managed hosting door True

Avast koopt Jumpshot om PC-optimalisatie

 

Overname

Antivirussoftwareleverancier Avast Software neemt voor een onbekend bedrag de Amerikaanse start-up Jumpshot over. De oplossing van Jumpshot maakt het mogelijk de prestaties van pc’s te optimaliseren. De technologie bestrijdt ongewenste bestanden, overbodige werkbalken en andere bestanden die ten koste gaan van de pc-prestaties. Avast gaat de technologie eind dit jaar in zijn producten verwerken en ter beschikking stellen aan gebruikers.

Jumpshot werd in juli 2012 opgericht door David Endler en Pedram Amini, met steun van het crowdfunding-platform Kickstarter. Beiden waren voorheen werkzaam als manager bij een bedrijf in de beveiligingsbranche en besloten in 2010 hun eigen bedrijf op te richten in Austin (Texas). Jumpshot begint meteen met het scannen van een pc als deze wordt geactiveerd of wanneer de usb-stick in de computer wordt gestoken.

‘Er zijn tal van bedrijven actief op de markt voor pc-optimalisatietools’, zegt Avast-cto Ondrej Vlcek. ‘Wij waren met name onder de indruk van Jumpshot omdat het de mogelijkheid biedt om de prestaties van de pc op een legitieme manier aanzienlijk te verbeteren.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4892011). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.