Managed hosting door True

ACE biedt verzekering tegen gevolg dataverlies

 

Hack

ACE Group introduceert DataProtect, een verzekering die dekking biedt tegen de gevolgen van dataverlies en -lekken, ook als die zijn veroorzaakt door een menselijke fout. De verzekering dekt alle bijkomende aspecten, zoals kosten voor het inlichten van klanten, onderzoek en herstel, crisismanagement, gemiste inkomsten en de vaste kosten die ook tijdens een onderbreking door blijven lopen.

ACE DataProtect verzekert alle aspecten van dataverlies, waaronder de kosten voor het melden van het incident, het onderzoek naar de omvang en de oorzaak, crisismanagement, communicatie met klanten en andere betrokken partijen, aansprakelijkheid voor geleden schade door derden en het herstellen van het ‘lek’. ACE investeert al langer in de ontwikkeling van gespecialiseerde oplossingen voor opkomende risico’s.

‘Dataverlies door hackers krijgt natuurlijk veel media-aandacht, maar menselijke fouten zijn een belangrijke oorzaak’, zegt Daniël Jacobs, manager technische verzekeringen Benelux bij ACE. ‘Daarom bieden we ook voor die gevallen dekking. Een ander belangrijk voordeel van ACE DataProtect is dat het ook uitkeert als er alleen nog sprake is van een vermoeden van dataverlies. Er hoeft dus nog geen concrete klacht van een consument of autoriteit te zijn. Dat betekent dat een bedrijf veel sneller kan schakelen, wat de potentiële impact van een incident aanzienlijk kan verkleinen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4795718). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.