Managed hosting door True

Cisco neemt webbeveiliger Sourcefire over

 

Cisco Systems wil Sourcefire overnemen voor 2,7 miljard dollar. Het Amerikaanse ict-beveiligingsbedrijf uit Columbia (Maryland) verkoopt anti-inbraaksoftware, malware-protectie en firewall-technologie. Sourcefire is in 2001 opgericht en ging in 2007 naar de beurs. In 2012 boekte het bedrijf een omzet van 223,1 miljoen dollar, een stijging van 35 procent ten opzichte van 2011. De transactie wordt naar verwachting in de tweede helft van dit jaar afgerond, na goedkeuring van de toezichthoudende autoriteiten.

Volgens The Wall Street Journal past de overname in de strategie van Cisco om klanten naast de traditionele netwerkhardwareproducten een breder en sterk aanbod van netwerkbeveiligingsproducten te kunnen aanbieden.  

Saillant detail is dat in 2006 de toenmalige regering van de Verenigde Staten de overname van Sourcefire door het Israëlische Check Point blokkeerde uit oogpunt van nationale veiligheid. De beveiliging van een aantal staatscomputers gebeurde namelijk met en door Sourcefire. Het betrof met name de intrusion detection-software Snort, die als open source beschikbaar is. Door de overname zou het bedrijf in buitenlandse handen komen, wat de Amerikaanse regering niet acceptabel vond.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4790501). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.