Managed hosting door True

NCIM en Luciad samen in antiterreur-software

 

Terreurbestrijding

De Nederlandse detacheerder NCIM Groep gaat een samenwerking aan met de Belgische softwareleverancier Luciad. Dit bedrijf is gespecialiseerd in software om te lokaliseren en wordt vooral gebruikt in het leger, de beveiliging en de luchtvaart. De bedrijven gaan samen de antiterreur-software Sistar vermarkten. Luciad als ontwikkelaar en NCIM als implementatiepartner.

In de strijd tegen terrorisme is steeds meer behoefte aan software waarmee op eenvoudige wijze te bepalen is waar terroristen zich bevinden, van welke telefoons en zenders zij gebruikmaken en of zij vanaf hun posities vrij zicht hebben op installaties, manifestaties, konvooien en vip’s. Hierbij is het van groot belang dat informatie niet alleen op een centrale meldkamer maar ook voor individuele crimefighters goed beveiligd beschikbaar is, op tablets, smartphones en computerbrillen.

Cryptografie en precisiepeilingen

‘Je kunt op een perfecte manier driedimensionaal inzicht verkrijgen in een bepaald gebied, hetgeen planning en uitvoering van een opdracht optimaliseert’, stelt luitenant-generaal buiten dienst Jo Godderij, voormalig F16-vlieger en adviseur voor de NCIM Groep. ‘Als je daar zaken als cryptografie en precisiepeilingen van radioverkeer aan koppelt, kun je op een veilige manier en tot op de meter nauwkeurig bepalen waar een verdachte zich bevindt.’

Door met Luciad samen te werken ziet NCIM-coo Harold Kasperink de mogelijkheid om in Nederland en de Benelux een belangrijke stap voorwaarts te zetten in de strijd tegen zware criminaliteit en terrorisme. ‘Natuurlijk moeten we het geheel verder concretiseren en met de juiste instanties rond de tafel gaan zitten, maar het gaat er nu om dat we een mogelijkheid hebben waar we goede diensten kunnen leveren op een gebied waar nog het nodige te verbeteren is.’

NCIM Groep

De NCIM Groep werkt vanuit Leidschendam zowel nationaal als internationaal voor de defensie en publieke veiligheidssector, met name op de gebieden command en control, simulatie, forensics en cybersecurity. De samenwerking met Luciad sluit hier bij aan. De NCIM Groep is gespecialiseerd in het detacheren van goed opgeleide professionals voor projectmanagement, consulting, softwareontwikkeling en system management in technische omgevingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4756321). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.