Managed hosting door True

Vasco vindt in AET alternatief voor Diginotar

 

Security

Authenticatiespecialist Vasco gaat samenwerken met de Arnhemse it-beveiligingsleverancier AET Europe. Samen brengen ze een public key infrastructure (pki)-oplossing op de markt. Het Amerikaanse bedrijf kocht begin 2011 nog het Beverwijkse Diginotar vanwege zijn pki-technologie, maar die overname liep na een hacking-schandaal slecht af. De samenwerking met AET kan worden beschouwd als een alternatieve oplossing om alsnog pki-technologie te kunnen aanbieden.

Het Nederlandse bedrijf AET, met hoofdvestiging in Arnhem en opgericht in 1998, concentreert zich op it-beveiliging. Het biedt zijn klanten oplossingen, gebaseerd op wereldwijd geaccepteerde standaarden voor e-handel en informatiebeveiliging. Dit doen ze door de ontwikkeling van cryptografische middleware en kaartbeheersystemen. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in pki-producten.

Vasco kocht begin 2011 Diginotar, de Beverwijkse leverancier van beveiligingscertificaten en pki-specialist. Het bleek een kat in de zak. Nadat de digitale certificaten bleken gehackt en de overheid, de belangrijkste klant, het vertrouwen in het bedrijf opzegde, ging Diginotar later dat jaar failliet. Vasco kiest er nu voor om niet meer via een overname maar middels een samenwerkingsverband een pki-oplossing te kunnen aanbieden. Het bedrijf werkte al langer samen met AET.

Het gebundelde product zal in verschillende markten en in verschillende regio’s wereldwijd beschikbaar zijn. Banken en ondernemingen kunnen vanaf deze maand al kiezen voor deze twee-factor authenticatieoplossing om op een beveiligde manier documenten of e-mails te ondertekenen of versleutelen.

Twee-factor

De pki-technologie van AET, Safe Sign Identity Client, wordt geïntegreerd in de Digipass Key-productlijn van Vasco. De SafeSign IC-middleware is ontwikkeld om tokens, die digitale handtekeningen genereren, te integreren in verscheidene certificaat-bewuste applicaties. Op deze manier is het mogelijk om twee-factor authenticatie aan te bieden op alle belangrijke platformen.

Doorgaans wordt het opstartsysteem van een computer beveiligd met een statisch wachtwoord. De Digipass Key van Vasco in combinatie met AET’s middleware biedt echter een hogere beveiliging dankzij de op certificaten gebaseerde pki-technologie en de mogelijkheid om tijdelijke bestanden op de harde schijf en buiten het besturingssysteem te versleutelen. Verder is bij een systeemopstart ook authenticatie met softwareoplossingen van derden mogelijk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4752215). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.