Managed hosting door True

Cybercriminelen houden ook van voetbal

 

Na gokkende matchfixers moet de voetbalwereld ook op zijn hoede zijn voor cybercriminelen. Dat stelt ict-beveiligings- en opslagconcern Symantec. Volgens het bedrijf is de voetbalwereld een populair doelwit geworden voor bijvoorbeeld phishing. Grote evenementen, zoals de komende Uefa Cup finale in Amsterdam op 15 mei, en bekende voetballers, voetbalclubs en sociale media-fanaccounts zijn steeds vaker slachtoffer van cybercriminelen.

Volgens Symantec vond er afgelopen maand een phishing-aanval plaats, gericht op FC Barcelona-fans. Criminelen vroegen mensen om hun Facebook-inloggegevens in te voeren op nep-fanpagina's van Lionel Messi, FC Barcelona of Cristiano Ronaldo die niet van echt te onderscheiden waren. Nadat de gebruikers hun inloggegevens van Facebook hadden ingevoerd, werden ze doorgestuurd naar de echte Facebook-pagina’s van Lionel Messi, FC Barcelona of Cristiano Ronaldo om zo de indruk te wekken dat ze zich voor een legitieme site hadden aangemeld. Echter, op het moment dat gebruikers hun inloggegevens op de nep-sites invoerden, konden de criminelen met succes hun persoonlijke informatie stelen.

Twitter-misverstand

Het ict-bedrijf wijst ook op een onschuldiger voorval. Onlangs ontving een Indiër na het kampioenschap van Manchester United zo'n tienduizend Twitter-berichten om hem te feliciteren. De initialen van zijn naam, die hij ook gebruikt in zijn Twitter-account - @RVP - zijn toevallig hetzelfde als de initialen van Robin van Persie. Enthousiaste fans dachten dus Robin te feliciteren, maar in werkelijkheid kwamen hun tweets bij de Indiër terecht.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4727098). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.