Managed hosting door True

McAfee leert schoolkinderen over online veiligheid

 

Kinderen maken zich soms onbewust kwetsbaar doordat zij zich blootstellen aan de risico’s en gevaren van internet. Om ze voor te lichten over deze risico’s en om ze te helpen veilig online te gaan, brengen medewerkers van McAfee op 16 mei diverse scholen in het hele land een bezoek om de kinderen wegwijs te maken in de pro's en contra's van internet. Die dag is het McAfee Global Community Service Day, een dag waarop personeel van McAfee eropuit trekt om over de hele wereld mensen te helpen.

In Nederland staat dit jaar cybereducatie aan kinderen centraal. 'Voor kinderen, ouders én leerkrachten is het belangrijk dat de gevaren van het web ver buiten de deur blijven, maar dat kan alleen als de kinderen weten wát die gevaren zijn', zegt Gert-Jan Schenk, EMEA president van McAfee. 'Op 16 mei gaan onze medewerkers op bezoek bij scholen om in de klas te vertellen waar je op moet letten, wat je allemaal wel en vooral niet moet doen als je online bent en welke tools je daarbij kunnen helpen.' 

De kinderen van OBS De Wending in Roosendaal en de St. Jozefschool in Moordrecht zijn de eerste n die de McAfee-medewerkers mogen ontvangen en weten binnenkort alles over veilig internetten. Uiteraard blijft het niet alleen bij die ene dag. Ouders of leerkrachten van andere scholen die het beste met kinderen of leerlingen voor hebben, kunnen ook na deze datum bij McAfee een verzoek indienen voor een les over veilig gebruik van internet. Daarvoor kunnen geïnteresseerden een e-mail sturen naar onlinesafety@mcafee.com. Er wordt dan snel contact opgenomen om een datum te plannen.

De schoolbezoeken maken deel uit van McAfee Cares - Online Safety For Kids, een wereldwijd onderwijsinitiatief waarbij vrijwilligers schoolgaande kinderen en hun ouders voorlichting geven over veilig en sociaal gebruik van internet. Online Safety For Kids werkt volgens het principe ‘eerst denken, dan doen’, gebaseerd op de campagne ‘STOP. THINK. CONNECT.’ Uit de Verenigde Staten. Deze campagne, gericht op bewustwording van de gevaren online, is ontwikkeld door de STOP THINK. CONNECT. Messaging Convention, een samenwerkingsverband tussen de Anti-Phishing Working Group (APWG) en de de National Cyber Security Alliance (NCSA), twee organisaties waarvan McAfee medeoprichter is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4723396). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.