Managed hosting door True

Overheid & ICT 2013

King maakt afspraken over DigiD-assessment

 

In het kader van 'het borgen van veilig digitaal zaken doen met gemeenten via DigiD' is het Addendum ICT-Beveiligingsassessment DigiD ondertekend tussen het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (King) en negen ict-leveranciers. De ondertekening vond plaats tijdens de vakbeurs Overheid & ICT in Utrecht.

DigiD is het digitale authenticatiemiddel voor de gemeentelijke overheid. Alle gemeenten moeten vanaf 2013 jaarlijks een ict-beveiligingsassessment met betrekking tot DigiD uitvoeren. Deze maatregel is in oktober 2011 aangekondigd door voormalig minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Met behulp van het assessment wordt de veiligheid van digitaal zaken doen met gemeenten via DigiD geborgd.

VNG en IBD

De Informatiebeveiligingsdienst (IBD), opgericht door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en King, helpt gemeenten bij het uitvoeren van het assessment. De IBD is initiatiefnemer van het Addendum ICT-Beveiligingsassessment DigiD.’Een goede samenwerking met ict-leveranciers is cruciaal om het assessment succesvol uit te voeren’, zegt Nausikaä Efstratiades, coördinator IBD. ‘We zijn dan ook bijzonder blij met de positieve reacties van ict-leveranciers op het addendum.’

Het addendum, waarin ook werkafspraken over het assessment staan, is een aanvulling op het convenant dat in maart 2012 is ondertekend door King, gebruikersverenigingen, samenwerkingsverbanden en leveranciers. Het convenant is inmiddels ondertekend door meer dan honderd organisaties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4714292). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.