Managed hosting door True

Banken en NCSC pakken DDoS-aanvallen aan

 

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en de Nederlandse banken trekken samen ten strijde tegen de recente distributed denial of service (DDoS)-aanvallen op de financiële instellingen. Vanuit de bancaire sector wordt er een liaison bij het NCSC gepositioneerd. Dit maakt snelle informatie-uitwisseling tussen banken en overheid mogelijk door de korte lijnen en snellere afstemming.

Op 15 april 2013 is er overleg geweest tussen minister Opstelten (Veiligheid en Justitie), minister Dijsselbloem (Financiën) en Boele Staal van de Vereniging van Nederlandse Banken. Ze kwamen tot de conclusie dat publieke en private partijen bij DDoS-aanvallen nauw moeten samenwerken en kennis moeten delen. Een goede informatiepositie van alle partijen is daarbij van cruciaal belang. De liaison moet zorgen voor deze informatie-uitwisseling.

Onlangs werden de banken ING en Rabobank aangevallen door middel van DDoS. ING was zelfs in vijf dagen drie keer het slachtoffer. Gevolg van deze aanvallen was dat de betaalservice iDeal er volledig uit lag en het betalingsverkeer werd verlamd. DDoS-aanvallen zijn redelijk eenvoudig te organiseren en zijn vooral bedoeld om overlast te veroorzaken. Bij een dergelijke aanval is geen sprake van een digitale inbraak en worden er geen gegevens buit gemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4708948). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.