Managed hosting door True

Bill Gates belooft betere beveiliging MS-software

 

Microsoft kondigt nieuwe software aan waarmee computers op een veiligere manier gebruikt kunnen worden.

Tijdens de RSA Conferentie in San Francisco heeft Bill Gates een kijkje gegeven in de beveiligingskeuken van Microsoft. in een toespraak behandelde Gates, voorzitter en chief software architect van Microsoft, de voortdurende vooruitgang die het bedrijf boekt op het gebied van computerbeveiliging. Daarnaast lichtte hij Microsofts plannen toe omtrent toekomstige software-releases, nieuwe samenwerkingsverbanden en de voorgenomen overname van Sybari Software, die alle tot doel hebben gebruikers veiliger met hun computer te laten werken.

Gates noemde onder meer een ophanden zijnde nieuwe versie van Internet Explorer voor gebruikers van Windows XP met Service Pack 2, betere bescherming tegen zogeheten spyware door Windows Antispyware-technologie en krachtiger netwerkbescherming met de aangekondigde nieuwe release van de Microsoft Internet Security & Acceleration Server 2004 (ISA), Enterprise Edition.

Sybari
Gates ging ook in op de onlangs bekend gemaakte plannen om de maker van beveiligingssystemen Sybari Software over te nemen. Wanneer de overname rond is, beschikt Microsoft over technologie waarmee messaging- en samenwerkingssystemen beter beschermd kunnen worden tegen kwaadaardige software. Een deel van deze technologie zal tegen het eind van het jaar ook voor consumenten beschikbaar worden gesteld, aldus Gates.

'Beveiliging is en blijft een topprioriteit voor Microsoft,' zei Gates. 'Het volle potentieel van technologie kan alleen worden gerealiseerd wanneer klanten in staat zijn om software veilig te gebruiken en de hele gemeenschap samenwerkt om aanvallen door hackers en criminelen af te slaan.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/467734). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.