Managed hosting door True

Blue Coat koppelt netwerk- en gebruikerssecurity

 

Internetbeveiliger en wan-optimaliseerder Blue Coat introduceert de Unified Security-oplossing. Met deze oplossing kunnen organisaties alle computer systemen, mobiele devices en elk netwerk die hun werknemers gebruiken, beveiligen. De Unified Security-oplossing van Blue Coat is hybride en gebruikt zijn technologie en infrastructuur voor zowel de locale als de webgebaseerde (cloud)beveiligingsdienst.

De Unified Security-oplossing van Blue Coat voorziet in bescherming tegen bedreigingen, de toepassing van universeel beleid en het genereren van geconsolideerde rapportages voor alle Secure Web Gateway-appliances en de webgebaseerde Security Service van Blue Coat.

WebPulse

De bescherming tegen bedreigingen binnen de Unified Security-oplossing is afkomstig van WebPulse. Deze gemeenschappelijke online verdedigingslinie van Blue Coat voert realtime aanvragen en beoordelingen uit. Dat geeft WebPulse volledig inzicht in de ecosystemen van internet en malware netwerken (malnets). Blue Coat volgt momenteel ruim vijfhonderd malnets. Hierdoor kan WebPulse nieuwe kwaadaardige componenten van deze netwerken tijdig identificeren. Vervolgens blokkeert een ‘negative day'-verdedigingstactiek aanvallen bij de bron, voordat zij gelanceerd worden.

Universeel beleid waarborgt dat de beleidsregels van organisaties voor veilig internetgebruik gebruikers naadloos volgen op ieder netwerk en ieder apparaat. Deze aanpak bouwt voort op het meest flexibele systeem voor beleidsbeheer door ook diepgaand, uitvoerbaar beleid toe te passen op het gebruik van webapplicaties. Met universeel beleid kunnen uitgestrekte organisaties beleidsregels opstellen voor beveiliging, acceptabel gebruik en toe zien op naleving en productiviteit, afhankelijk van hun eigen situatie en apparatuur.

Geconsolideerde rapportage

De geconsolideerde rapportage van Blue Coat biedt via een enkel venster inzicht in al het internet- en gebruikersgedrag. Op deze manier kunnen organisaties beveiligingsrisico's identificeren en de juiste beleidsacties nemen. Uit de geconsolideerde rapportage kan bijvoorbeeld blijken dat er zich advanced persistent threats (geavanceerde hardnekkige bedreigingen) op het netwerk bevinden en duidelijk maken welke systemen van gebruikers geïnfecteerd zijn. Hierdoor kunnen organisaties deze situatie snel oplossen en onderzoeken. Geconsolideerde rapportage is per direct beschikbaar en kan geleverd worden als appliance, waarbij rapportgegevens op locatie verzameld worden, of als gehoste oplossing, waarbij rapportgegevens verzameld worden in de Blue Coat Security Service.

De grenzen van organisaties worden steeds wijder door de toename van het gebruik van mobiele apparaten. Daarnaast kopen steeds meer werknemers smartphones en tablets, en applicaties, als consument. Vervolgens willen zij deze aan kunnen aansluiten op het zakelijke netwerk. Gebruikers zoeken via de desktop, laptop, smartphone en tablet toegang tot het bedrijfsnetwerk en verwachten dat dit vanaf iedere locatie en met ieder apparaat mogelijk is. Voor organisaties ontstaat zodoende een beveiligingskloof, die volgens Blue Coat alleen overbrugt kan worden als netwerkbeveiliging gezien wordt als gebruikersbeveiliging. Traditionele beveiligingsoplossingen zijn niet uitgerust om gebruikers continu te beschermen, te controleren en te beheren terwijl zij onderweg zijn tussen fysieke locaties of met mobiele apparatuur.

Overbruggen kloof

Dave Eward, directeur productmarketing bij Blue Coat: ‘De wijde grenzen rond bedrijfsnetwerken zorgen voor een fundamentele verandering voor organisaties. Deze brengt met zich mee dat gebruikers altijd en overal beveiligd moeten worden om het bedrijfsnetwerk te beschermen. De Unified Security-oplossing van Blue Coat breidt de bescherming en beleidsbeheer uit naar gebruikers op ieder locatie, ieder netwerk, ongeacht welk apparaat zij gebruiken. Zodoende overbrugt deze oplossing de kloof die bedrijven kwetsbaar maakt voor malwarebedreigingen en gegevensverlies.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4456476). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.