Managed hosting door True

Reqor Data biedt beveiligd vervoer datadrager

 

Reqor Data company biedt vanaf september klanten de mogelijkheid om gecrashte datadragers beveiligd naar het laboratorium in Rotterdam te vervoeren. Vooral voor bedrijven die te maken hebben met privacy gevoelige informatie is dit een goede oplossing.

Het vervoer van beschadigde datadragers naar het data recovery bedrijf is nieuw in Nederland. Het is al mogelijk om data recovery ‘on site' uit te voeren bij een klant, maar wanneer dat niet kan gebeuren, biedt Reqor Data company haar klanten nu aan zorg te dragen voor beveiligd vervoer van de schijf. "Bij een fysieke recovery is het van belang dat er clean room faciliteiten aanwezig zijn. De meeste klanten hebben die niet, dus dan is recovery on site niet mogelijk. In dat geval moet de gecrashte datadrager naar ons laboratorium in Rotterdam worden gestuurd. Bij datadragers met bedrijfskritische informatie is het belangrijk dat een klant zeker weet dat dit veilig gebeurt", zegt John Ruskauff, general manager van Reqor Data company.

Garantie en zekerheid
Een waardetransporteur komt in dat geval de datadrager(s) bij de klant ophalen. Op deze manier is het mogelijk om garanties en zekerheid te bieden wat betreft het transport. "Een klant kan zelf ook in de auto stappen, maar er kan altijd iets gebeuren, hoe klein dat risico ook is", legt Ruskauff uit. "Stel dat de klant een ongeluk krijgt, dan wordt de auto, met daarin de datadrager, afgevoerd door een bergingsbedrijf. Ook een chauffeur van een waardetransport kan een ongeluk krijgen, maar dan draagt de transporteur er zorg voor dat de waardevolle lading alsnog op de juiste plek terecht komt."

Ruskauff verwacht dat de dienst vooral gebruikt gaat worden door bedrijven die te maken hebben met privacygevoelige informatie die niet per ongeluk op straat mag belanden. "Dan denk ik aan verzekeraars, notarissen, juristen, maar ook aan forensisch onderzoek en informatie van privé-detectives." Beveiligd vervoer van defecte datadragers is mogelijk vanaf 99,= euro excl. b.t.w.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4141295). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.