Managed hosting door True

Intel rondt overname van McAfee af

 

Processor- en chipsetleverancier Intel heeft de overname van beveiligingsleverancier McAfee afgerond. De integratie van McAfee in de Intel-organisatie liep vertraging op omdat Europese en Amerikaanse mededingingsautoriteiten zich nog over de overname moesten buigen. Nadat Intel had toegezegd dat concurrenten van McAfee in de toekomst niet worden uitgesloten van de hardwareplatformen, gingen alle lichten op groen. Nu zijn beide organisaties officieel samengevoegd, waarbij McAfee wel een eigen entiteit blijft binnen de Intel-organisatie.

Intel gaat de beveiligingstechnologie van McAfee toevoegen aan zijn microprocessoren en chipsets. Hierbij blijven de hardwareplatformen wel toegankelijk voor andere beveiligingsleveranciers. Dit was een eis van de Europese Commissie. Door securitysoftware toe te voegen aan de eigen hardware denkt Intel concurrerender te worden op het gebied van smartphones en andere mobiele apparaten. Deze apparaten zijn bijna altijd online, maar vaak niet uitgerust met deugdelijke beveiliging. Verschillende security-experts van Computable juichen de overname dan ook toe door de mogelijkheden die ontstaan voor mobile computing.


Aparte entiteit
Ondanks dat de McAfee-technologie wordt toegevoegd aan een brede reeks Intel-producten, blijft het beveiligingsbedrijf ook een aparte entiteit binnen het Intel-concern. McAfee wordt toegevoegd aan de Software and Service-groep van Intel, die onder leiding staat van Renée James. McAfee-baas Deva DeWalt valt nu rechtstreeks onder hem.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3801424). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.