Managed hosting door True

RSA levert generieke cloudbeveiligingsdienst

 

Hacker

Beveiligingsbedrijf RSA gaat vanaf de tweede helft van 2011 beveiligingsdiensten bieden aan bedrijven waarmee ze hun data in de cloud kunnen beveiligen, ongeacht bij welke cloudleverancier die zijn ondergebracht. 'Onderzoek toont aan dat het gebrek aan vertrouwen in cloud computing de adoptie van clouddiensten vertraagt', zegt algemeen directeur Art Coviello op de RSA-conferentie, die van 14 tot en met 18 februari 2011 plaatsvindt in San Francisco.

'Hoewel cloud computing voor bedrijven enorme kosten- en flexibiliteitsvoordelen oplevert, verbreekt het een aantal van de traditionele manieren om de controle over en het zicht op de infrastructuur en data te garanderen. En omdat je ondernemingen moeilijk kunt dwingen met elke nieuwe cloudleverancier apart een vertrouwensrelatie op te bouwen, is een nieuwe manier van denken nodig', aldus Coviello.


RSA Cloud Trust Authority
Die nieuwe manier van denken is terug te vinden in de RSA Cloud Trust Authority, aldus de directeur. Daarmee zouden organisaties hun eigen beveiligingsinstellingen kunnen uitrollen, voor welke clouddienstenleverancier ze ook kiezen. De nieuwe dienst van het beveiligingsbedrijf bevat onder meer mogelijkheden voor identiteitsbeheer: nadat gebruikers eenmaal hebben ingelogd, hebben ze toegang tot alle clouddiensten die hun bedrijf afneemt.

Om dit mogelijk te maken werkt RSA samen met VMware. De virtualisatieleverancier kondigde tijdens VMworld 2010 project Horizon aan: een clouddienst die de gebruikerstoegang regelt tot applicaties en data, vanaf allerlei soorten apparaten, naar verschillende clouddienstleveranciers.

Compliance Profiling Service
Daarnaast gaat RSA een 'Compliance Profiling Service' bieden. Dat is een keurmerk voor cloudproviders dat aangeeft dat ze hun beveiliging op orde hebben. Op deze manier wil het beveiligingsbedrijf 'een ecosysteem opbouwen van clouddienstverleners die met RSA samenwerken, om cloud computing te beveiligen en aan geldige wetgeving te laten voldoen.'

Een bèta van de RSA Cloud Trust Authority zal vanaf de tweede helft van 2011 beschikbaar zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3780040). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.