Managed hosting door True

Intel mag van Europese Commissie McAfee inlijven

 

Groen licht

De Europese Commissie geeft groen licht voor de overname van McAfee door Intel

Intel, leverancier van processoren, mag van de Europese Commissie onder een aantal voorwaarden securityleverancier McAfee overnemen. Dat heeft de Europese Commissie onlangs bekendgemaakt. De raden van bestuur van Intel en McAfee hadden al eerder positief ingestemd met de overname. De overname van McAfee door Intel lijkt vooral te zijn gedaan om Intel te helpen in de markt voor mobiele apparaten. Deze apparaten zijn bijna altijd online, maar vaak niet uitgerust met deugdelijke beveiliging.

Intel maakte vorig jaar in augustus bekend om voor 7,68 miljard dollar McAfee over te nemen. Intel wil hierdoor een sterke positie in de markt voor beveiligingssoftware innemen. De Europese Commissie heeft afgelopen woensdag 26 augustus de overname goedgekeurd, maar wel onder voorwaarden. Zo wil de Europese Commissie dat Intel niet standaard software van McAfee op zijn chips zet. Anders zouden klanten geen andere merken security software kunnen aanschaffen. Daarom werd aan Intel de eis gesteld dat zijn chips interoperabel zijn met alle merken securitysoftware.

Intel belooft aan de Europese Commissie dat zijn processoren met andere merken beveiligingssoftware kunnen blijven werken. De Spanjaard Joaquín Almunia,  Europees Commissaris voor Mededinging, vindt dat Intel aan deze voorwaarden voldoet. De Europese Commissie werkte rond de Intel/McAfee overname nauw samen met de Amerikaanse consumentenautoriteit, de Federal Trade Commission (FTC).

Intel is marktleider op het gebied van central processing units (cpu's) die in computers wordt gebruikt. Ook is het marktleider op het gebied van chipsets die worden gebruikt in servers, dataopslagsystemen en communicatie oplossingen.

Goede partij
McAfee schreef eerder aan klanten en partners dat er geen betere partij is dan Intel. ‘Zij delen dezelfde visie op beveiliging, zij delen dezelfde visie op een verbonden wereld en door samen te werken worden we wereldwijd veel sterker en kunnen we een groot verschil gaan maken in mensen hun leven', aldus de brief.

Computable's experts reageren verdeeld op de overname, maar vinden wel dat de McAfee de Intel-technologie goed kan aanvullen. De overname van McAfee door Intel lijkt vooral te zijn gedaan om Intel te helpen in de markt voor mobiele apparaten. Deze apparaten zijn bijna altijd online, maar vaak niet uitgerust met deugdelijke beveiliging. Verschillende security-experts van Computable juichen de overname dan ook toe door de mogelijkheden voor mobile computing.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3755389). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.