Managed hosting door True

VMware koopt SSL-VPN specialist NeoAccel

 

Virtualisatiespecialist VMware neemt voor een onbekend bedrag NeoAccel over. NeoAccel is een specialist die ssl-vpn oplossingen levert. Hierbij worden vpn-verbindingen met een bedrijfsnetwerk versleuteld, zodat de gebruiker onderweg of thuis toegang krijgt tot alle functies die op kantoor ook beschikbaar zijn. De technologie van NeoAccel wordt geïntegreerd in het securityportfolio van VMware.

NeoAccel biedt zijn oplossingen aan in een fysieke appliance en een VMware-appliance. NeoAccel heeft voor deze producten zelf gepatenteerde technieken ontwikkeld, zoals intelligent connection acceleration architecture (icaa), en transparent ssl (tssl). De ssl-vpn-plus technologie van NeoAccel, waarbij ipsec en ssl vpn worden gecombineerd, zorgt ervoor dat NeoAccel snelle en zwaar beveiligde ssl-vpn verbindingen levert.


Cloud
VMware wil de technologie van NeoAccel gebruiken voor zijn cloud computing-strategie. Hierbij krijgen gebruikers toegang tot applicaties en virtuele desktops binnen een zwaar beveiligde private en/of publieke cloud. De technologie van NeoAccel wordt geïntegreerd in het securityportfolio van VMware, dat bestaat uit de VMware vShield-producten. NeoAccel werkte al eerder met VMware samen. NeoAccel wordt verder in oem-verband door IBM verkocht. Typische concurrenten van NeoAccell zijn Juniper, F5 Networks en Citrix.

De werknemers van NeoAccel worden ondergebracht in VMware's Cloud Infrastructure Business Unit. NeoAccel is ooit opgericht door Michel Susai, die eerder ook netwerkleverancier NetScaler heeft opgezet. NetScaler werd later overgenomen door Citrix.

Nederland
In Nederland worden de oplossingen van NeoAccel onder andere verkocht door ON2IT Security uit Waardenburg, een specialist in het beveiligen van netwerken en informatiesystemen voor middelgrote en grotere organisaties. In Nederland zijn er al klanten die gebruik maken van NeoAccel, zoals een universiteit en een scheepswerf. Marcel van Eemeren, oprichter en directeur van ON2IT, zegt dat NeoAccel-producten ideaal zijn ter ondersteuning van telewerken en vdi-omgevingen. ‘NeoAccel levert producten voor ‘het nieuwe werken', waarbij een snelle en beveiligde ssl-vpn wordt opgezet.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3745531). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.