Managed hosting door True

Google waarschuwt bij gehackte site

 

Google voegt voortaan een waarschuwing toe aan zoekresulaten die linken naar een website die waarschijnlijk gehackt is. Dat deed de zoekgigant tot nu toe alleen voor websites die mogelijk met malware besmet zijn.

Google wil via de vermelding 'mensen helpen om sites te vermijden die zijn aangepast door een derde partij', zo schrijft product manager Gideon Wald op een bedrijfsblog. Wanneer gebruikers op de waarschuwing klikken, worden ze naar een helppagina van Google doorverwezen.

Het zoekbedrijf vermeldde tot nu toe alleen de waarschuwing 'Deze site kan schade toebrengen aan uw computer' bij zoekresultaten die linken naar met malware besmette sites. Nu komt er dus ook een waarschuwing voor sites die mogelijk gehackt zijn.

Webmasters
Volgens Wald gebruikt Google 'een variëteit aan geautomatiseerde tools om algemene aanwijzingen voor hacks van een site zo snel mogelijk te ontdekken.' Behalve dat een waarschuwing wordt opgenomen binnen de zoekresultaten, neemt Google ook contact op met de webmaster van de site, zo schrijft de productmanager. 'We hopen dat webmasters deze berichten ook waarderen, omdat het hen zal helpen om sneller te ontdekken wanneer iemand hun site mogelijk misbruikt, zodat ze dit probleem kunnen corrigeren.'

Google zegt te begrijpen dat webmasters misschien minder blij zijn met de daling van het internetverkeer die het gevolg zal zijn van de waarschuwing. Het bedrijf belooft echter de waarschuwing 'binnen enkele dagen' te verwijderen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3725090). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.