Managed hosting door True

Vasco plakt Digipass Nano op sim-kaart

 

Vasco Digipass Nano breidt sim-kaarten uit voor het genereren van 'one time'-paswoorden en e-handtekeningen.

Vasco Data Security breidt zijn gamma van authenticatieproducten uit met een nieuw product voor mobiele toestellen. De Digipass Nano bestaat uit een stukje film met ingewerkt circuit, dat op de sim-kaart van een mobiel systeem (zoals een gsm) wordt geplakt. Het vormt een functioneel transparante uitbreiding van de sim-kaart, zodat het mobiele toestel authenticatiediensten zoals eenmalige paswoorden en digitale handtekeningen kan genereren.

Vasco benadrukt dat dit alles geheel binnen het geldende security-kader van sim-kaarten gebeurt. Gebruikers kunnen veilig gebruik maken van het toetsenbord en de afbeeldingsmogelijkheden, terwijl de Nano-service ‘end-to-end'-security voor een transactie of handtekeningproces biedt, aldus de leverancier. De dienst is onafhankelijk van het abonnement van de telco.

Met de Digipass Nano mikt Vasco op onder meer bank- en financiële instellingen voor het uitvoeren van beveiligde transacties. Bedrijven kunnen er gebruik van maken voor een beveiligde toegang tot bedrijfsgegevens.

De Digipass Nano is beschikbaar voor gebruik op sim-kaarten (sim en mini-sim) en is momenteel in testfase voor gebruik op micro-sim-kaarten (type 3FF, zoals gebruikt in de iPhone en iPad).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3696144). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.