Managed hosting door True

Attachmate koopt Novell voor 2,2 miljard

 

De Amerikaanse leverancier van ict-beheersoftware Attachmate neemt softwarehuis Novell over. De investeerder betaalt 6,10 dollar per aandeel en waardeert Novell daarmee op ongeveer 2,2 miljard dollar (zo'n 1,6 miljard euro). Als onderdeel van de deal verkoopt Novell voor 450 miljoen dollar een deel van zijn intellectuele eigendomsrechten aan een ict-consortium. Dat wordt geleid door Microsoft.

De verkoop van Novell hing al langer in de lucht. In maart 2010 bood een andere investeerder al 1,8 miljard dollar op het softwarebedrijf, wat als te laag werd afgewimpeld. 'Na ampel beraad hebben we besloten dat de combinatie van een fusie met Attachmate en de verkoop van bepaalde eigendomsrechten aan het consortium, het beste alternatief is', meldt directeur Ron Hovsepian van Novell.

Attachmate is van plan om Novell in twee business units te splitsen: Novell en Suse. In de eerste unit vallen activiteiten zoals identiteitsbeheer en workload management. Suse is een veelgebruikte distributie van open source besturingssysteem Linux.  De twee business units worden geïntegreerd met zijn twee andere bedrijfsonderdelen Attachmate en NetIQ.


213 miljoen dollar verlies
De softwareleverancier boekte in het boekjaar 2009 een verlies van 213 miljoen dollar. Dat komt vooral door een afschrijving van 256 miljoen op de divisie Systems and Resource Management in het vierde kwartaal van het boekjaar 2009. Novell deed de afschrijving omdat Amerikaanse boekhoudregels het bedrijf verplichtten zijn bezittingen te herwaarderen. In het boekjaar 2008 boekt het bedrijf ook een verlies, toen van negen miljoen dollar.

Het is niet bekend welke intellectuele eigendomsrechten Novell verkoopt aan het consortium dat wordt geleid door Microsoft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3664510). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.