Managed hosting door True

Komst van PCI DSS 2.0 kans voor resellers

 

The PCI Security Standards Council heeft onlangs de nieuwe versie van de Payment Card Industry - Data Security Standard (PCI-DSS) 2.0 housing-specificaties voor creditcards aangekondigd. Gespecialiseerde security-resellers kunnen dit integreren in datacenters van bedrijven waar betalingsverkeer plaatsvindt.

Veel datacenters in Nederland moeten vodoen aan de PCI-DSS housing-specificaties. De PCI-DSS-certificering is een standaard voor gegevensbeveiliging om de toenemende risico's door het groeiende elektronische betalingsverkeer tegen te gaan. PCI-DSS 2.0 vervangt versie 1.2. De nieuwe versie vermindert de kosten van compliance.

De PCI-DSS is opgesteld om te voorkomen dat criminelen misbruik kunnen maken van het opslaan, transporteren en verwerken van vertrouwelijke transactiegegevens. De standaard is verplicht voor elke handelaar die creditcardgegevens verwerkt. Er worden hoge boetes en straffen opgelegd aan bedrijven die niet aan de standaard voldoen. Bedrijven die niet voldoen aan de gestelde eisen, kunnen aansprakelijk worden gesteld voor schade ten gevolge van fraude.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3642655). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.