Managed hosting door True

Vraag naar security appliances nam toe in Q2

 

De vraag naar security appliances is in het tweede kwartaal van 2010 toegenomen. Dit meldt onderzoeksbureau IDC in zijn Western European Quarterly Security Appliance Tracker.

De omzet in de West- Europese security appliance markt was 446,6 miljoen dollar. Dat is 20,7 procent meer dan een jaar eerder. Er werd 13,3 procent meer verscheept; in totaal werden er 139.061 security appliances verkocht. Veel vraag was er naar utm en content management appliances.

De firewall-markt was goed voor 97,41 miljoen dollar en groeide met 16,1 procent. In deze markt leidt Cisco, gevolgd door Juniper en Check Point.

De omzet uit utm security appliances bedroeg 129,5 miljoen dollar. Dat is een groei van 22,7 procent. Hier is Fortinet marktleider, met Cisco en Juniper op de tweede en derde plaats.

De omzet uit IPS-oplossingen steeg met 5,4 procent naar 65,5 miljoen dollar. Cisco leidt deze markt eveneens, dit maal gevolgd door IBM-ISS en TippingPoint.

Omzet uit content management appliances groeide met 39,2 procent naar 97 miljoen dollar. McAfee heeft in deze markt de kop overgenomen en heeft Cisco naar de tweede plaats verwezen. Cisco is echter wel marktleider in de subcategorie 'messaging'. McAfee is marktleider in web security en web access management (wam) oplossingen.

De omzet van vpn appliances was goed voor 52,9 miljoen dollar. Dat is 13,2 procent meer. De vraag naar deze appliances nam toe doordat er meer thuiswerkers en mobiele werknemers op het netwerk zitten. Juniper leidt deze markt, gevolgd Cisco en Check Point.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3538106). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.