Managed hosting door True

NetApp en Microsoft bieden cloud-dataprotectie

 

man cloud laptop kantoor

NetApp en Microsoft bieden cloud-dataprotectie

NetApp integreert zijn beveiligingsoplossingen met de Microsoft Dynamic Data Center Toolkit for Hosters. Deze gezamenlijke oplossing is speciaal bedoeld voor cloud service providers die betaalbare oplossingen voor dataprotectie willen bieden aan hun mkb-klanten.

Naast deze integratie heeft NetApp een nieuw aanbod van professionele services aangekondigd voor het opzetten van cloud services met extra support voor service providers. 

De Dynamic Data Center Toolkit biedt voorbeeldcode en ondersteuning voor het opzetten van cloud services, gebaseerd op Windows Server 2008 R2 met Hyper-V en de Microsoft System Center Suite. NetApp is nu een aanbieder van storage die met de Dynamic Data Center Toolkit is geïntegreerd. Hiermee kunnen service providers de geïntegreerde oplossingen voor dataprotectie van NetApp, zoals disaster recovery, geclusterde failover en backup en recovery inzetten. Met deze unieke oplossingen kunnen service providers hun serviceaanbod uitbreiden om hun business te versterken en te voldoen aan de SLA's voor hun klanten. Daarnaast helpen de oplossingen voor storage efficiency van NetApp bij het verlagen van kosten, wat service providers weer kunnen doorberekenen aan hun mkb-klanten, zo meent NetApp.

Extra support voor service providers
NetApp presenteert ook een nieuw support-aanbod en een ontwerphandboek voor Microsoft-omgevingen. Daarnaast introduceert NetApp nieuwe mogelijkheden waarmee service providers hun SLA's kunnen optimaliseren.

Om service providers te ondersteunen bij de zelfstandige implementatie van een NetApp- en Microsoft-oplossing, heeft NetApp nieuwe professionele services ontworpen voor Microsoft-omgevingen. Dit nieuwe aanbod ondersteunt service providers in alle aspecten van een gedeelde infrastructuurimplementatie, waaronder assessment, planning, architectuurontwerp en implementatie op basis van best practices. De services worden geleverd door een team van deskundige adviseurs en zijn gebaseerd op een bewezen servicemethode. Ze ondersteunen services die zijn ontwikkeld met de Dynamic Data Center Toolkit-integraties om te voorzien in NetApp-storage en -dataprotectie voor Microsoft Exchange-, Microsoft SQL Server- en Microsoft SharePoint-infrastructuren.

Om service providers te voorzien van best practices op het gebied van het ‘as a service'-aanbod, heeft NetApp een ontwerphandboek gepubliceerd. Het handboek ondersteunt service providers bij de ontwikkeling en implementatie van de volgende rendabele en hoogwaardige services, zoals Exchange as a service, SharePoint as a service, Infrastructure as a service, Storage as a service en Desktop as a service.

Tot slot heeft NetApp een partnerovereenkomst gesloten met InControl software om service providers die dataprotectie as a service van NetApp inzetten, verdere support te bieden. InControl software kan worden ingezet binnen een NetApp DPaaS-omgeving om te voorzien in real-time SLA- en KPI-monitoring. Met deze data zijn beheerders voorbereid op eventuele SLA-uitdagingen, waardoor service providers proactief kunnen inspelen op gebeurtenissen om de klanttevredenheid te vergroten en bedrijfsprocessen te verbeteren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3429140). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.