Managed hosting door True

Markt security appliances trekt langzaam aan

 

De vraag naar security appliances in West-Europa in het eerste kwartaal van 2010 nam eeb beetje toe, vooral op het gebied van content management en utm. Cisco staat aan de top, McAfee groeide het snelst en Check Point levert fors in.

Dit meldt onderzoeksbureau IDC in het rapport Western European Quarterly Security Appliance Tracker 1Q10. De omzet was 399,5 miljoen dollar. Dat is 0,8 procent meer in hetzelfde kwartaal van 2009. Het aantal verkochte apparatuur nam het laatste jaar met 1,3 procent toe naar 133.913 units. Vooral content management en utm appliances waren in trek. Andere varianten weer wat minder, zoals firewall- en ips-oplossingen.

Cisco staat aan de top en zag zijn marktaandeel stijgen van 22,8 naar 24,1 procent. McAfee is de snelste groeier, het haalde 53,1 procent meer omzet dan in het eerste kwartaal van 2009, mede dankzij de overname van Secure Computing. Juniper staat op nummer drie en Fortinet op nummer vier.

Check Point staat op nummer vijf. Het zag zijn omzet met 64,7 procent dalen, het marktaandeel ging van 10,2 naar 3,6 procent. Oorzaak hiervan is dat de appliances van het overgenomen Nokia uit de markt verdwijnen. Ook worden standalone firewalls appliances sneller vervangen door utm appliances.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3423720). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.