Managed hosting door True

Symantec trekt klanten naar kanaal

 

Security-leverancier Symantec gaat meer van zijn klanten naar het kanaal trekken. Symantec-partners krijgen steun op het gebied van technische en verkooptrainingen. Dit zegt de nieuwe Symantec directeur Peter Geytenbeek in een gesprek met CRN Nederland.

Geytenbeek benadrukt bij het begin van het gesprek met CRN dat Symantec partnercentrisch is en blijft. 'We blijven een kanaalbedrijf. We gaan meer klanten naar het kanaal trekken, investeren meer in technische en verkooptrainingen en zullen onze verkoop aansluiten op onze Nederlandse kanaalpartners.' Symantec heeft 76 Silver partners en daarnaast kleinere partners die oplossingen en implementaties doen bij bedrijven met tien tot honderd werkplekken. Veel groei verwacht Geytenbeek van grotere partners, zoals Misco, Scholten Awater, Centric en Getronics.

Geytenbeek zegt dat partners verder kunnen groeien met de disaster recovery (dr) oplossingen van Symantec. ''Dat is nu een speerpunt. De verkoop van antivirusoplossingen is stabiel, maar we kunnen groeien met disaster recovery. Veel bedrijven zijn nog niet goed voorbereid op een eventuele ramp waarbij ze hun gegevens kunnen kwijtraken. Uit onderzoek van Applied Research blijkt dat 25 procent weleens een distaster recovery plan heeft getest, maar is vaak geen sprake van een constante back-up. Daardoor heeft 72 procent van de bedrijven wel eens gegevens verloren. Daarbij werd gemiddeld per dag een verlies geleden van 12.000 euro.'

Volgens de directeur kunnen Symantec en zijn partners een rol spelen als 'trusted advisor' voor bedrijven. Hierbij leveren de partners integrale oplossingen, zoals disaster recovery, back-up & archivering en endpoint protection. Geytenbeek vindt dat de endprotection oplossingen van het voormalige Altiris door meer partners kunnen worden opgepakt. Tot nu toe werken er vijf dedicated partners hiermee. Geytenbeek verwacht op dit gebied meer groei door de snellere groei van Windows 7, virtuele desktops en de behoefte aan workflow management. Zo zijn er businesskansen met securityoplossingen die worden toegevoegd als bedrijven migeren naar Windows 7.

Ook zegt de leverancier voor de storage-resellers interessante oplossingen te hebben. Zij kunnen minder hardwareoplsag verkopen, onder andere met back-upsoftware en deduplicatie. Symantec voert daarvoor de 'Stop buying storage'-ampagne.

Voor service providers is onlangs het Hosted Services-programma vernieuwd. Zij kunnen hosted back-up services via de cloud aanbieden, zoals hosted services en disaster recovery. Dat kan dan bijvoorbeeld aan diverse verticale markten worden aangeboden, zoals de gezondheidszorg, financiële instellingen, telco's en overheidsinstellingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3355404). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.