Managed hosting door True

ON2IT start samen met IBM security-campagne

 

ON2IT, specialist in managed it-security, start samen met IBM de campagne 'Save on security'. In deze marketingcampagne staan de visie van ON2IT op it-beveiliging en de realisatie ervan met inzet van IBM-oplossingen en -producten centraal.

De doelstelling van de campagne is om middelgrote bedrijven ervan bewust te maken dat ze met ON2IT in drie stappen tot een beter it-beveilingsbeleid kunnen komen. De drie stappen zijn inzicht in wat het netwerk binnenkomt, bescherming van netwerkassets, en regulering (wie krijgt toegang tot welke data?).

Servervirtualisatie is een belangrijk aandachtspunt in de Save on security-campagne. Uit recent onderzoek van Gartner blijkt dat in 2012 zestig procent van de gevirtualiseerde servers minder veilig is dan de fysieke servers die ze vervangen. Hoewel Gartner verwacht dat dit percentage tot 2015 daalt tot dertig procent, waarschuwt het onderzoeksbureau bedrijven om in de architectuur- en planningfasen van virtualisatie de juiste maatregelen te nemen om virtuele servers te beschermen. Deze cijfers zijn voor ON2IT en IBM reden om in de campagne de nadruk te leggen op VMware-beveiliging.

Om Save on security tot leven te brengen, maken ON2IT en IBM onder andere gebruik van de IBM-kenniscentra voor e-Health (in Frankrijk) en voor Water Management (in Amsterdam). In deze centra laten de bedrijven zien hoe hun gezamenlijke oplossingen concreet hun werk doen - nu en in de toekomst. Daarnaast sturen beide bedrijven gezamenlijk een mailing uit naar mkb-organisaties, die daarna telefonisch wordt opgevolgd.

De ON2IT Security 1-2-3-aanpak krijgt een centrale rol in Save on security. Deze aanpak zorgt ervoor dat organisaties niet worden belemmerd in hun dagelijkse werkzaamheden, terwijl hun informatie en systemen betrouwbaar en beschermd zijn. Dit alles is mogelijk tegen lagere security-kosten. Daarbij voldoen bedrijven met ON2IT Security 1-2-3 aan huidige en toekomstige wet- en regelgeving. Voor deze allesomvattende beveiliging werken ON2IT en IBM onder andere met de IBM Virtual Security Solution. Dit is een IBM-beveiligingsoplossing voor VMware. Ook zetten de bedrijven de nieuwe IBM-bundels in voor Identity & Access Assurance en voor Data & Application Security. Hierin zitten bijvoorbeeld oplossingen voor Single Sign-On voor bedrijfs- en e-business-portals en User Provisioning. De software omvat tevens geautomatiseerde oplossingen voor security Iog management & reporting op basis van Tivoli Security Information and Event Manager.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3327115). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.