Managed hosting door True

'Nieuwe Cisco-architectuur is kans voor partners'

 

Cisco heeft onlangs zijn nieuwe Secure Borderless Network-architectuur aangekondigd die is gericht op mobiele gebruikers en off-site medewerkers. Deze verandert volgens Cisco de zakelijke beveiliging op vier gebieden: zakelijke endpoints (mobiel of vast), de 'internet-edge', het datacenter en beleid dat rekening houdt met context en locatie. Volgens Fred Gerritse, channel manager van Cisco Nederland, biedt dit nieuwe concept nieuwe zakelijke kansen voor resellers.

Cisco Secure Borderless Network architectuur (video) volgt op een eerdere aankondiging van de nieuwe ISR G2 router voor video en virtuele diensten. De eerste aankondiging binnen deze architectuur is de AnyConnect Secure Mobility-oplossing. Deze zorgt ervoor dat de connectiviteit binnen mobiele netwerken wordt geoptimaliseerd. Zo kunnen gebruikers van notebooks en smartphones makkelijker en snel schakelen tussen een WiFi- en 3G-connectie. Verder combineert het functionaliteit van de AnyConnect Secure Mobility Client, de IronPort S-serie Web Security Appliance en de Adaptive Security Appliance-firewall. De oplossing maakt gebruik van de nieuwe generatie remote access webbeveiliging en mogelijkheden om bedreigingen op te sporen. Verder biedt het bedrijven de mogelijkheid hun bedrijfsbeleid en controles uit te breiden naar mobiele gebruikers.

Daarnaast maakt de architectuur gebruik van Cisco TrustSec, waardoor organisaties over meer gedetailleerde identiteitscontrole binnen het beveiligingsbeleid kunnen beschikken en continue beveiliging en bescherming wordt gegarandeerd. Dit is volgens Cisco vooral belangrijk omdat werknemers steeds mobieler worden en nieuwe vormen van webgebaseerde samenwerking en communicatie gebruiken, waarbij traditionele beveiliging ontoereikend is. TrustSec biedt onder andere Cisco NAC en Cisco Identity-Based Networking Services, met geïntegreerde apparatuur profielen profiling en guest access services voor 802.1X, end-to-end monitoring en troubleshooting. TrustSec biedt verder Security Group Tag (SGT) en SGT Exchange Protocol (SXP) technologie voor de Cisco Catalyst en Nexus switches.

Fred Gerritse ziet genoeg kansen voor het kanaal met de Secure Borderless netwerkarchitectuur, zoals het aanbieden van diverse netwerkdiensten, zoals assesments. "Resellers  kunnen ervoor zorgen dat het netwerk het altijd doet en beveiligd is."

18 maart is er een Europese webcast over Cisco Borderless Networks.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3291172). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.