Managed hosting door True

ESET introduceert mailserver-bescherming

 

SpicyLemon, leverancier van ESET NOD32-beveiligingsproducten, introduceert ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server.

Deze beveiliging van mailservers beschikt voor het eerst over antispam. Daarnaast zijn de nieuwe versies van ESET Smart Security en ESET NOD32 Antivirus beschikbaar gesteld. Alle producten kennen verbeteringen ten aanzien van de prestaties en stabiliteit. Bovendien zijn er nieuwe mogelijkheden, zoals een trusted zone-authenticatie bij de antispam-modules en het aanmaken van firewall-profielen.

ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server is de opvolger van ESET NOD32 Antivirus voor Microsoft Exchange Server en biedt betere bescherming tegen nieuw opkomende bedreigingen. Nieuw is de antispam-functie met technieken als reputatiecontrole, contentanalyse, Bayesian-filtering en handmatige white/blacklisting. Als optie is nu ook greylisting mogelijk. Verder zijn quarantaineregels flexibel toe te passen, waardoor zowel massamails als specifieke berichten makkelijker apart zijn te zetten. De nieuwe antistealth- technologie beschermt tegen rootkits en dankzij Self Defense wordt de software zelf beschermd tegen het ongewenst wijzigen van de configuratie. Tenslotte is het beheer vereenvoudigd dankzij intuïtieve monitoring en analyse van de status van de mailserver en kan het herstellen van een systeem snel gebeuren met behulp van ESET SysInspector en ESET SysRescue.

ESET Smart Security
ESET Smart Security 4.2 kent enkele belangrijke verbeterpunten ten opzichte van de voorgaande versie en is de enige grote update voordat versie 5 wordt geïntroduceerd. De antivirus- en antispam-modules zijn aangepast om nieuw opkomende bedreigingen beter op te vangen. De trusted zone-authenticatie is een van de toegevoegde elementen, gericht op een betere beveiliging van laptopgebruikers. Daarnaast kent de firewall verbeteringen, zoals de mogelijkheid om profielen aan te maken, op basis waarvan verkeer wel of niet wordt doorgelaten. Bovendien is er volledige ondersteuning voor de Windows Automated Installation Kit 2.0 voor Windows 7. Verder is de http-scanner vernieuwd. Tenslotte zijn er enkele veranderingen doorgevoerd in de instellingen en interface om de software nog gemakkelijker te configureren.

Nienke Ryan, product- en strategiemanager bij SpicyLemon: "Deze producten zijn in staat bedrijven optimale bescherming te bieden zonder dat er veel investeringen nodig zijn en zonder dat de it-systemen en dus de eindgebruikers er iets van merken. De belasting is, zoals bij alle ESET-producten, erg laag."

Beschikbaarheid
ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server, ESET NOD32 Antivirus 4.2 en ESET Smart Security 4.2 zijn per direct beschikbaar in het Engels. De Nederlandstalige versies worden eind maart verwacht. De software is te vinden op www.nod32.nl. Alle updates zijn gratis. ESET adviseert oudere versies te verwijderen voordat nieuwe versies worden geïnstalleerd, waarbij dezelfde geldige gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt kunnen worden. Om van de nieuwe antispam-functionaliteit te profiteren, is voor ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server wel een nieuw licentiebestand noodzakelijk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3290480). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.