Managed hosting door True

Security-markt opgeleefd in vierde kwartaal

 

De wereldwijde security-markt is opgeleefd in het vierde kwartaal van 2009. Cisco is de grootste leverancier in de enterprise security-markt, maar het leverde vergeleken met een jaar eerder marktaandeel in ten gunste van zijn rivalen, zoals Juniper, McAfee en Check Point.

Uit cijfers van onderzoeksbureau Canalys blijkt dat 2009 een moeizaam jaar was, maar dat in het vierde kwartaal de bestedingen toenamen met 10,1 procent naar iets meer dan 3,6 miljard dollar. Reden was dat de budgetten van bedrijven/overheden op moesten en dat oude security-omgevingen vervangen moesten worden.

De verkoop van client security-software groeide met 8,6 procent. Dat was onder andere te danken aan de introductie van Windows 7 en de opleving van de pc-markt. Symantec zag zijn omzet groeien met 12,3 procent en leidt deze markt met 26,7 procent marktaandeel. McAfee neemt met een groei van 6,4 procent de tweede plaats in. Trend Micro groeide met 13,9 procent en zag zijn marktaandeel stijgen naar 14,3 procent.

Cisco is in de hele enterprise security-markt de grootste speler met een marktaandeel van 17,9 procent. In de security appliance-markt heeft Cisco een marktaandeel van 27,7 procent. Cisco krijgt volgens Canalys-analist Alex Smith echter steeds meer concurrentie van Juniper Networks, Fortinet en McAfee, die in het vierde kwartaal van 2009 hun marktaandeel zagen stijgen. McAfee deed vooral heel goede zaken na de overname van Secure Computing, eind 2008. De verkoop van Check Point bestaat steeds vaker uit appliances.

Voor 2010 en de komende jaren hebben de security-leveranciers goede verwachtingen, vooral omdat cloud computing om goede beveiliging vraagt.  Dit thema wordt nader besproken op het Canalys Channels Forum in Barcelona, van 5 tot en met 7 oktober. CRN Nederland is daar als mediapartner aanwezig.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3288349). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.