Managed hosting door True

CeBIT 2010: Nieuwe security producten G Data

 

De Duitse security-specialist G Data heeft zijn nieuwste generatie netwerkoplossingen geintroduceerd: G Data Client-Security Business 10.5 en G Data ClientSecurity Enterprise 10.5

Deze oplossingen bieden bescherming van de IT-infrastructuur tegen alle aanvallen en gevaren. De nieuwe oplossingen zijn per direct via het verkoopkanaal verkrijgbaar.

ClientSecurity Business 10.5 en ClientSecurity Enterprise 10.5 zijn uitgerust met een client-firewall die centraal wordt beheerd. Dankzij het gebruik van administratietools is de configuratie van complexe firewall-regels zonder enige training of bestudering van een handleiding met gemak uit te voeren. Systeembeheerders kunnen voor verschillende groepen werknemers gemakkelijk regels instellen met behulp van dialogen, wizards of vanuit rapportages.

Nieuw: offsite configuratie voor laptops

De nieuwe generatie business-oplossingen biedt de mogelijkheid tot offsite firewall-configuratie. Voor de clients is een speciale set regels voor de firewall opgesteld, die automatisch in werking treedt wanneer de machine het bedrijfsnetwerk verlaat. Bovendien kunnen gebruikers met beheerdersrechten zelf ook firewall-configuraties uitvoeren om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot een netwerk in een hotel. Dit vindt dan volledig automatisch plaats in de autopilot-modus, zonder dat de gebruiker hier iets van merkt. Wanneer de medewerker weer op kantoor komt en de computer verbinding maakt met het bedrijfsnetwerk (MMS), wordt de ‘kantoor'-configuratie automatisch weer hersteld.

G Data ClientSecurity Business en ClientSecurity Enterprise beschermen bedrijfsnetwerk-clients met op client/server-gebaseerde virusbescherming, een client-firewall en een spam- en phishingbescherming. G Data ClientSecurity Enterprise beschikt daarnaast nog over G Data MailSecurity, een mailserver-onafhankelijke e-mailgateway-oplossing. Deze controleert alle inkomende en uitgaande e-mail (SMTP en POP3) op potentiële infecties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3272731). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.