Managed hosting door True

Blue Coat Professional Services via partners

 

Blue Coat Systems, speler op het gebied van Application Delivery Networking, introduceert vandaag het BlueTouch Professional Services partnerprogramma (BTPSP), dat bestaat uit een uitgebreid dienstenaanbod waarmee de verkooppartners van Blue Coat hun servicetarieven en marges kunnen verhogen door het leveren van professionele en adviesdiensten.

BTPSP vult het BlueTouch Support partnerprogramma aan met de middelen, certificeringen en trainingen die partners ondersteunen in de ontwikkeling van een strategische en adviserende relatie met hun klanten. Volgens Nigel Hawthorn , VP EMEA marketing van Blue Coat, geeft het nieuwe programma een garantie aan eindgebruikers dat ze goed worden geholpen door Nederlandse partners, zoals QI.

 Het BTPSP-programma kent twee niveaus die verkooppartners in staat stellen om een divers professional servicepakket samen te stellen. Dit kan bestaan uit een combinatie van onder meer netwerkontwerp; installatie en configuratie van de producten van Blue Coat; testen en migratie van ontwerp tot productieklare omgevingen; migratie en upgrades; en beheer en controle. Gecertificeerde partners kunnen bovendien deelnemen als onderaannemer van Blue Coat in de professional servicecontracten die het bedrijf beheert. Het BTPSP-programma maakt deel uit van het Blue Coat Channel Advantage programma en staat open voor alle Premium en Elite partners.

Partners kunnen zich op twee niveaus certificeren voor het BTPSP-programma: als BlueTouch Professional Services Partner en als Master BlueTouch Professional Services Partner. Daarnaast biedt het programma individuele certificeringen voor de expertisegebieden binnen Application Delivery Networking. Dit zijn inzichtelijkheid, versnelling en beveiliging van applicaties. Gecertificeerde BlueTouch Professional Services Consultants moeten zich in ieder geval certificeren voor het expertisegebied van applicatieversnelling en ten minste een ander expertisegebied. Gecertificeerde BlueTouch Professional Services ADN Architects moet zich voor alle drie de expertisegebieden certificeren en aantoonbare labervaring hebben met de producten van Blue Coat.

Jerome Waaldijk, Regional Sales Manager Benelux van Blue Coat Systems: "Met het nieuwe predicaat van Professional Services Partner kunnen partners hun servicetarieven en marges verhogen, terwijl ze tegelijkertijd een meer strategische adviesrol hebben voor hun klanten. Het versterken van het succes van onze partners met de verkoop en ondersteuning van Blue Coat-implementaties, is de hoeksteen van het Channel Advantage programma. We brengen daarmee de expertise van onze partners op één lijn met de wensen en eisen van hun klanten, zodat iedereen voordeel heeft met dit nieuwe programma."

Het Blue Coat Channel Advantage-programma combineert een dienstenpakket zoals het BTPSP-programma met beloningen, evaluatie en netwerkbeoordeling, geavanceerde training, campagnes voor leadgeneratie, virtuele marketingdiensten, fondsen voor marktontwikkeling en andere voordelen die partners succesvol maken in de verkoop. Het Blue Coat Channel Advantage-programma biedt de juiste mix van middelen tijdens de volledige verkoopcyclus. Daarmee verhoogt het programma de waarde van de partners voor hun klanten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3262987). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.