Managed hosting door True

Kaspersky Benelux kan weer in- en verkopen

 

Nadat de rechter de Benelux-organisatie van Kaspersky Lab in het gelijk heeft gesteld, kan het lokale kantoor van de securitysoftwareleverancier nu ook daadwerkelijk weer licenties inkopen. Het vonnis moest eerst getekend worden voordat het het licentiesysteem weer open ging voor Kaspersky Benelux.

In een kort statement zegt Kaspersky Benelux weer helemaal 'up and running' te zijn. Distributeurs en partners beschikten al over licenties doordat de Benelux-organisatie tijdelijke voorzieningen had getroffen. De komende tijd zullen alle klanten worden geïnformeerd over de huidige stand van zaken. Kaspersky Benelux lijkt dus ter nauwer nood ontsnapt aan de ondergang.


Geen contact

Dat Kaspersky Benelux weer licentie kan inkopen bij het Russische hoofdkantoor, ging niet van harte vanaf internationale kant. Na de uitspraak van de rechter op maandag 8 februari bleef het volledig stil vanaf Russische kant. 'Geen telefoontje, geen mailtje, helemaal niks', zegt Dick Géheniau, managing director van Kaspersky Benelux. 'Ik heb meerdere keren contact gezocht, maar dit leverde niets op.'

Het vonnis van de rechter ging pas in zodra alle papieren door hem waren ondertekend. Dit gebeurde dinsdag 16 februari, waarna het Benelux-kantoor toegang kreeg tot het centrale licentiesysteem van Kaspersky Lab. Géheniau: 'Een gesprek met de oprichters Natalya en Eugene Kaspersky kan helpen om de reputatie van het merk Kaspersky te herstellen. Ik blijf Kaspersky een warm hart toedragen en sta open voor een dialoog met Kaspersky om te werken aan een continuïteit op de lange termijn.'

Bodemprocedure

De rechter oordeelde ook nog dat het bankbeslag van het Russische hoofdkantoor op de rekeningen van Kaspersky Benelux moet worden opgeheven. Kaspersky Benelux mag van de rechter tot minimaal 1 augustus 2010 weer licenties inkopen. Wat er na die datum gebeurt, is nog niet duidelijk. Een bodemprocedure die nog loopt moet daar uitsluitsel over gaan geven.

Kaspersky Internationaal wil sinds verloren kort geding niet reageren op vragen van Computable/CRN.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3254431). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.