Managed hosting door True

Trend Micro: pas op voor valse e-mails Google Jobs

 

Een nieuwe spamcampagne geeft aan de uitdrukking 'te mooi om waar te zijn' een geheel nieuwe dimensie. Trend Micro heeft ontdekt dat veel mensen e-mails krijgen, die afkomstig lijken te zijn van Google Jobs. De valse e-mails bevatten echter een link naar een bestand met malware.

Tot nu toe maakten spammers vooral misbruik van speciale evenementen en dagen, en zelfs van actuele gebeurtenissen. Met hun Google Jobs-campagne bedienen spammers zich van nog lagere streken. Ze spelen in op de interesse van nietsvermoedende ontvangers om te werken bij Google, dat algemeen bekend staat als de ideale werkgever.

Het fakebericht is haast niet te onderscheiden van een echt Google Jobs-bericht. Spammers gebruiken namelijk het echte Google-logo. Daarnaast is de tekst nagenoeg foutloos, iets wat lang niet iedere spammer lukt. Onderaan de mail wordt de lezer gevraagd een zipbestand te downloaden. Vervolgens moet men een bestand downloaden dat lijkt op een Word-bestand: document.doc. Dit bestand heeft echter een verborgen .exe-extensie en bevat volgens Trend Micro de worm spybot.mcp. Trend Micro roept mensen die niet zelf hebben gesolliciteerd, op niet te reageren en deze e-mail weg te gooien. Door er op te klikken, nemen ze het risico om hun computer te besmetten met malware.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3242429). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.