Managed hosting door True

Exclusive Networks distribueert Cisco Ironport

 

Cisco heeft besloten de Benelux distributie van de in 2007 aangekochte email network security specialist Ironport in handen te geven van Exclusive Networks uit Helmond.

Vanaf de acquisitie van Ironport heeft Cisco de distributie van de Ironport Email Security (ESA) en WebSecurity Appliances (WSA) niet laten uitvoeren door de bestaande Cisco distributeurs maar door het gespecialiseerde en gecertificeerde kanaal van Ironport zelf. In Frankrijk, Noord-Afrika, Spanje, Portugal en Italië werden de producten reeds succesvol gedistribueerd door de landenkantoren van Exclusive Networks Group die ondanks de recessie in 2009 een Ironport omzetstijging heeft laten zien van meer dan 20 procent, zo meldt Exclusive Networks. Door deze gefocuste distributie strategie heeft Cisco besloten de 1Tier strategie in de Benelux en Nordics, waarbij een klein selectief aantal resellers rechtstreeks bij Cisco konden inkopen, te vervangen door een 2Tier distributie model waarbij Exclusive Networks de distributie verzorgt.

Wel is het zo dat Cisco Exclusive Networks een streng selectiebeleid voorschrijft waarbij alleen gecertificeerde partners de Email en Websecurity producten mogen voeren. Exclusive Networks zal een officieel geautoriseerd training center (ATC) zijn waar de partners gecertificeerd worden. De certificeringen zijn "Cisco IronPort Certified Security Professional (CICSP) Email Security" en "Cisco IronPort Certified Security Professional (CICSP) Web Security". Het grote voordeel van de gecertificeerde Cisco Ironport partners is dat zij alleen bevoegd zijn deze Cisco producten te verkopen en niet de andere Cisco partners. Security producten vragen een andere kennis dan infra producten, aldus Exclusive Networks. 

Cisco Ironport is een sterke speler op het gebied van email network security.
Alle Cisco Ironport producten maken gebruik van Cisco Sensorbase, een reputatie database die er bestaat doordat naast de informatie uit het eigen Ironport netwerk, de 5 grootste ISP's van de wereld realtime IP informatie geven over de adressen van spammers en virusverspreiders in alle tijdzones, aldus Exclusive Networks. Deze reputatie database filtert al 99 procent  van de ongewenste email en webconnecties uit zodat beheerders netwerksystemen deze niet meer behoeven te scannen, aldus de Helmondse distributeur.

Andere belangrijke features van de Email Security Appliances zijn: Virus outbreak filters, AntiSpam en AntiVirus database updating, Bounce verification, Email splitting op basis van incoming email policies, Email encryptie (Cisco Registered Envelope, DLP (data loss prevention) en gedetailleerde reporting.

De web security appliances hebben sensorbase reputatie, L4 traffic monitoring, web-based malware filtering, Url en Content filtering en employee productivity management.

"Cisco heeft Exclusive Networks geselecteerd vanwege de sterke technische expertise op het gebied van beveiliging van netwerken en omdat Exclusive Networks deelnam aan de lancering van IronPort in Europa (overgenomen door Cisco in 2007)." legt Willem Mooij, Benelux Lead Manager Cisco Systems, uit.

Het trainingcenter van Exclusive networks zal zorg dragen voor meer gecertificeerde partners voor zowel de email security markt als de web security markt. "Het is een grote uitdaging voor ons maar door onze in-house expertise zal dit zeer zeker gaan lukken" zegt Hendo Weernink, Managing Director Exclusive Networks in Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3242075). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.