Managed hosting door True

Kaspersky Benelux kan salarissen niet betalen

 

Failliet

Tijdens het kort geding dat Kaspersky Benelux aanspande tegen Kaspersky Internationaal bleek dat het water de Benlux-organisatie aan de lippen staat. De franchise-organisatie van Kaspersky mag geen licenties bij het moederbedrijf inkopen. Afgelopen vrijdag is er ook door de internationale organisatie beslag gelegd op de bankrekeningen. Kaspersky Benelux kan nu de salarissen van zijn personeel niet meer uitbetalen.

Tijdens het kort geding van maandag 25 januari in Den Bosch werd nog maar eens duidelijk hoe zeer beide Kaspersky-organisaties gebrouilleerd zijn. Terwijl Benelux nog probeerde af te dwingen om licenties te mogen inkopen, heeft Kaspersky Internationaal beslag laten leggen op de rekeningen van Benelux. Naar eigen zeggen is dit gedaan 'in voorbereiding op een bodemprocedure voor als het contract wordt ontbonden'. Kaspersky Internationaal claimt schade te lijden en wil schadeloos worden gesteld als de rechter hen in het gelijk stelt.


In de problemen

Tijdens de rechtszaak streed managing director van Kaspersky Benelux Dick Géheniau verder: 'Ik heb nog niemand ontslagen en er is nog helemaal niets ontmanteld. Er zijn zelfs nog geen mensen overgelopen van Benelux naar Internationaal. Ze zijn loyaal aan mij, maar ik weet niet of ze dat ook blijven. Zij moeten ook hun hypotheek betalen. Met dit kort geding probeer ik te voorkomen dat er veel mensen in de problemen geraken.'

Tijdens het kort geding kwamen er veel financiële en fiscale zaken voorbij. De rechter voelde beide partijen flink aan de tand en vroeg aan het eind aan Kaspersky Internationaal hoe het product momenteel in Nederland op de markt wordt gebracht. 'Tot nu toe is er nog niet gewerkt aan het opzetten van een organisatie voor de Nederlandse markt', antwoordt Igor Chekunov van de internationale organisatie. 'We onderhandelen met partners en er wordt wel wat verkocht via Duitse en Franse distributeurs.'

De rechter doet mede gezien de ontstane schrijnende situatie binnen twee weken uitspraak.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3231730). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.