Managed hosting door True

SRC Secure Solutions biedt 'vulnerability check'

 

SRC Secure Solutions heeft per 1 januari 2010 zijn dienstenpakket uitgebreid met een service voor 'vulnerability checks'. Hiermee kunnen organisaties hun geautomatiseerde systemen controleren op vulnerabilities of kwetsbaarheden.

SRC is gestart met een service voor IBM i/i5-systemen. Voor deze systemen worden de kwetsbaarheden opgespoord met behulp van security-compliancepakket SkyView Risk Assessor, waarvan SRC Secure Solutions voor de Benelux distributeur is.

Vulnerability checks op basis van SkyView Risk Assessor is een concept dat wordt aanbevolen door grote auditingorganisaties zoals KPMG en Deloitte. Zij gebruiken de resultaten van de rapportages voor controle- en advieswerkzaamheden bij hun klanten. Regelmatige vulnerability checks van geautomatiseerde systemen zijn dan ook noodzakelijk om de kwaliteit van geautomatiseerde processen te waarborgen. De controles geven een organisatie en expertisecenters zoals auditing en security een gedetailleerd beeld van de eventuele kwetsbaarheden van de systemen. Te denken valt aan bijvoorbeeld configuratie, toegang, autorisaties en rechten van gebruikers etc..

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3218008). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.