Managed hosting door True

SpicyLemon distribueert StorageCraft

 

SpicyLemon, leverancier van beveiligingsproducten zoals ESET NOD32, voegt de backup en herstel-producten van StorageCraft toe aan het assortiment. De software genaamd ShadowProtect biedt een zeer snelle en betrouwbare oplossing voor het herstel van data na verlies.

Er zijn zowel zakelijke als consumenten-versies. Internationaal is de software al geruime tijd beschikbaar. SpicyLemon haalt ShadowProtect nu naar Nederland.

StorageCraft ShadowProtect beschermt desktops, laptops en zowel fysieke als virtuele servers en herstelt ze in geval van calamiteiten. De producten zijn erop gericht kosten en complexiteit van back-up en herstel te verlagen, door deze processen veel sneller te laten verlopen. Hierdoor zijn systemen sneller hersteld en kunnen gebruikers en it-beheerders hun tijd efficiënter inrichten.

Alleen back-ups van veranderingen
De software is in staat incrementele back-ups te maken, waarbij alleen veranderingen ten opzichte van een voorgaande back-up worden opgeslagen. Dit verkleint de tijd die het back-upproces in beslag neemt aanzienlijk.

Zakelijke versies
Naast de consumentenversies introduceert SpicyLemon de server-editie, Small Business Server (SBS)-versie en de geavanceerde IT Edition. De server- en SBS-edities beschermen en herstellen gegevens, databases en besturingssystemen zonder benodigde agent of modules. De software zorgt op een eenvoudige manier ervoor dat zowel fysieke als virtuele servers een regelmatige back-up krijgen. De desktopversie heeft dezelfde functionaliteit, maar draait enkel onder desktop-besturingssystemen zoals Windows 2000, XP en Vista.

Met ShadowProtect IT Edition is het mogelijk 'ExacteState'-images te maken van een draaiende Windows Server. Deze editie installeert in tegenstelling tot de andere versies geen software. Het programma draait vanaf de cd, waardoor beheerders direct, on-the-fly back-up-images kan maken van een systeem. Dankzij de software kunnen beheerders ter plekke zelf bepalen welke systemen worden opgeslagen en hersteld naar nieuwe of bestaande hardware. De software wordt dan ook op naam gesteld, terwijl de andere versies met een licentie worden gekoppeld aan een bepaald systeem.

De StorageCraft biedt als aanvullende mogelijkheid het installeren van extra drivers bij het herstellen van een systeem, zelfs als deze oorspronkelijk niet aanwezig waren.

Nienke Ryan, product- en strategiemanager bij SpicyLemon: "Een volledige beveiliging van een systeem vereist verschillende handelingen. Je moet data beschermen tegen virussen, misbruik, diefstal, en verlies. Veel mensen gebruiken een firewall en antivirus-software, maar gegevens veilig opslaan zodat je ze terug kunt halen, mocht het toch misgaan, is net zo belangrijk. De producten van StorageCraft zijn internationaal erg in trek. Ze bieden een gewaardeerde en veelgebruikte oplossing voor die zowel effectief als efficiënt is. Het vormt een goede aanvulling op ons assortiment."

Prijzen en beschikbaarheid
SpicyLemon start per direct met de verkoop van StorageCraft ShadowProtect. De adviesprijs van de desktopversie is 44,90 (er is een introductiekorting beschikbaar van vijf euro per licentie). De zakelijke prijzen zijn enkel op aanvraag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3203053). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.