Managed hosting door True

HP lijft 3com in

 

HP gaat netwerkdienstverlener 3Com, leverancier van netwerkswitches, routers en beveiligingsoplossingen, overnemen. De automatiseerder biedt 7,90 dollar per aandeel 3Com. Naar verwachting zal de uiteindelijke overnamesom een slordige 2,7 miljard dollar bedragen. HP neemt ook de schulden van 3Com over. Beide 'board of directors' zijn akkoord met de deal. Naar verwachting zal de transactie in het eerste kwartaal van 2010 worden afgerond.

Voor HP betekent de inlijving van 3Com een uitbreiding van zijn Ethernet-switchingaanbod en een versterking van zijn datacenterstrategie. Die bestaat uit het samenspel van servers, opslagapparatuur, netwerkproducten, beheerdiensten en rekencentrumfaciliteiten. Volgens HP kunnen met het producten- en dienstenaanbod van 3Com erbij klanten makkelijker geholpen worden bij het inrichten van nieuwe netwerkinfrastructuren. Naast switches en routers - het H3C-platform voor de grootzakelijke markt - betreft het het TippingPoint-portfolio van beveiligingssoftware voor netwerken. HP wil dit na de afronding van de acquisitie ook zelf gaan gebruiken.

HP zal in een felle concurrentiestrijd met Cisco en EMC (partners van elkaar) belanden. 3Com, mede-opgericht door Robert Metcalfe, de uitvinder van Ethernet, heeft een omzet van 1,3 miljard dollar en 9200 werknemers. Het hoofdkantoor staat in Marlborough, Massachusetts.

Voor 3Com betekent het opgaan in het HP-concern een forse vergroting van de schaal waarbinnen de netwerkdienstverlener nu opereert, stelt chief executive officer Bob Mao. Het bedrijf slijt zijn producten vooral aan banken, fabrikanten, internetserviceproviders, nutsbedrijven en detailhandelaren.

HP verwacht via de overname van 3Com ook zijn positie in China te versterken. Samen met 3Com zal er een ontwikkel- en onderzoekscentrum voor netwerktechnologie worden geopend.

De automatiseerder meldde voorts een voorlopige verwachting voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2009: de winstgevende omzet zou uitkomen op 30,8 miljard dollar, een daling van 8 procent in vergelijking met het vierde kwartaal van 2008. Voor het eerste kwartaal van 2010 voorspelt HP een omzet die tussen de 29,6 miljard en 29,9 miljard dollar uitkomt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3151267). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

En zo consolideert de netwerkmarkt gestaag. Ik ben benieuwd of de 3COM resellers happy zullen worden onder het HP-partnerprogramma (wat denkt u zelf - vraag het de oude Procurve-partners maar eens).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.