Managed hosting door True

Minder omzet en meer netto marge voor Westcon

 

Distributeur Westcon heeft in het eerste half jaar van zijn boekjaar een omzet gehaald van 1,2 miljard dollar. In 2008 was dat 1,5 miljard dollar. De operationele winst was 30 miljoen dollar.

De netto marge steeg in een halfjaar van 1,9 procent naar 2,9 procent in de zes maanden ervoor. Dat was te danken aan betere betalingsvoorwaarden en betere zaken in Zuid-Amerika en het Verre Oosten. De verkoop in Europa bleef vlak. Vooral mettCisco, via distributeur Comstor (Worldwide), werd er hele goede zaken gedaan. 57 procent van de omzet komt uit de verkoop van Cisco-oplossingen. Bij Avaya is dat 10 procent en bij Nortel 10 procent. 17 procent van de omzet komt voort uit de verkoop van security-oplossingen.

Volgens Thuur Tonnaer, managing director Comstor Benelux werd er in Nederland iets minder volume gehaald maar de netto marge nam toe. Onder ander dankzij de verkoop van Cisco-oplossingen die in september en oktober weer aantrokken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3113512). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.