Managed hosting door True

Check Point ziet verdere groeikansen

 

Security leverancier Check Point ziet verdere groeikansen met zijn bestaande partners en nieuwe potentiële partners. Volgens de nieuwe directeur Rene Oskam kan er meer zaken worden gedaan rond Endpoint Security en het beveiligen van VMware omgevingen.

Oskam, voorheen Director Channels bij Cisco, werkt nu al weer een paar maanden als directeur van Check Point Benelux. Samen met Arjan Aelmans en Arthur van Uden maakt hij deel uit van het managementteam van Check Point Benelux. Zijn taak is om van Check Point de meest dominante speler te maken in netwerk en endpoint security. Momenteel heeft Check Point al een dominante positie in de grootzakelijke markt en worden initiatieven opgezet deze positie ook in het Midden segment en het SMB te bereiken. Check Point staat bekend om de security appliances, maar het Israëlische bedrijf zegt veel meer te leveren, zoals onder andere ook Endpoint Security oplossingen. De producten worden in Nederland gedistribueerd door Avnet, Magirus en Westcon.

Oskam zegt dat partners bijvoorbeeld meer van Check Point's Endpoint Security producten kunnen verkopen. Dit beveiligingsproduct is volgens Oskam een enkelvoudige applicatie voor volledige netwerktoegangscontrole waarin de firewall, network access control (NAC), programmacontrole, antivirus, anti-spyware, databeveiliging en VPN gecombineerd zijn. Zo kunnen laptops, notebooks en smartphones op afstand beveiligd worden. Oskam: "Endpoint Security is een totaalconcept waarmee vanuit een console alle security kan worden beheerd. Zo kan er op afstand harddisk- en USB stick versleuteling plaatsvinden om gevoelige informatie te beschermen."

Arjan Aelmans voegt daaraan toe dat bedrijven hun virtuele omgevingen beter kunnen beveiligen met Check Point's VPN-1 Virtual Edition (VE). "Hierbij controleert en beschermt VPN-1 VE al het verkeer binnen de virtuele omgeving." Volgens Aelmans hebben virtuele omgevingen, zoals VMware ESX, nog niet de optimale beveiliging en zijn daardoor kwetsbaar voor dezelfde bedreigingen zoals die in een fysieke omgeving bestaan. "VE is een sterke, bewezen security oplossing en interessant voor zowel bestaande partners en geïnteresseerde VMware partners", aldus Aelmans.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3106862). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.