Managed hosting door True

Omzet security appliance markt neemt af

 

De markt van security appliances in West-Europa was in het tweede kwartaal van 2009 goed voor 390 miljoen dollar. Dat is 9,6 procent minder dan in hetzelfde kwartaal van 2008. Cisco en Juniper verloren marktaandeel. Dit ten gunste van Fortinet en Check Point. In de hele markt blijft Cisco de boventoon voeren.

De markt van security appliances in West-Europa was in het tweede kwartaal van 2009 goed voor voor een omzet van 390 miljoen dollar. Dat is 9,6 procent minder dan in hetzelfde kwartaal van 2008. Dit staat in het rapport ‘Western European Quarterly Security Appliance Tracker' van onderzoeksbureau IDC.

Het aantal verscheepte appliances daalde met 17,9 procent. In totaal werden er 127.829 eenheden verscheept. Volgens IDC ligt de daling in verkoop doordat de laatste jaren juist veel security appliances werden verkocht en dat bedrijven nu hun toekomstige investeringen kritisch bekijken. Daarnaast speelt de economische crisis een rol. De tweede helft van 2009 moeten de verkoop van security applainces weer toenemen doordat bedrijven blijven investeren in slimme it-beveiliging.

De markt voor gecombineerde firewalls/vpn's was goed voor 84,79 miljoen dollar. Er werd in het tweede kwartaal van 2009 twintig procent minder omgezet dan in dezelfde periode van 2008. Deze markt moet steeds meer concurreren tegen unified security oplossingen waarvan de omzet juist steeg met 3,8 procent. In deze markt is Cisco marktleider, gevolgd door Juniper en Nokia.

De markt voor unified threat management appliances (utm) was goed voor 113 miljoen dollar. Deze markt daalde 0,6 procent in omzet. De vraag naar utm-producten bleef omdat klanten graag deze geïntegreerde security oplossingen in hun datacenter willen hebben. Daarbij kijken ze wie de scherpste prijzen heeft. De utm-markt wordt geleid door Fortinet, gevolgd door WatchGuard en Juniper.

De omzet uit intrusion prevention security appliances (ips) daalde met 22,5 procent naar 66,15 miljoen dollar. IDC verwacht echter dat de markt voor ips gaat toenemen vanwege eisen en regelgeving rond compliance en Payment Card Industry (pci) in Europa. In deze markt is Cisco marktleider, gevolgd door McAfee en IBM-ISS.

De omzet uit security content management appliances (scm) nam toe met 12,2 procent naar 68.97 miljoen dollar. Bedrijven in West-Europa hebben behoefte aan beveiliging van websites en instant messaging. Cisco is marktleider in content management appliances. In de subcategorieën rond messaging en web security domineert McAfee. In het specialistische segment rond content management security zijn ook de producten van Secure Computing en Barracuda in trek.

De markt voor vpn appliances markt was in het tweede kwartaal van 2009 goed voor 55,07 miljoen dollar. Dat is een daling van 5,8 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2008. IDC verwacht dat deze markt in aantrekt doordat meer mensen thuiswerken en de maatregelen tegen de Mexicaanse griep. In deze markt domineert, gevolgd door Juniper en Check Point.

Marktaandeel Top 5 leveranciers, West-Europese security appliance markt, tweede kwartaal 2009:

Cisco: 21.2%

Juniper: 6.9%

Nokia: 6,2%

Fortinet: 4,7%

Check Point: 3,4%

Anderen: 57,5%

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3071000). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.