Managed hosting door True

AVG zoekt topman voor beursgang

 

AVG Technologies waagt een sprong naar de beurs, maar dan moet er eerst een ceo worden aangetrokken. De huidige bestuursvoorzitter, JR Smith, heeft te weinig ervaring met het leiden van een beursgenoteerd bedrijf. Hij zal wel een bestuursfunctie blijven vervullen bij de leverancier van beveiligingssoftware.

AVG is opgericht in 1991 in het Tsjechische Brno, maar heeft tegenwoordig zijn officiële hoofdkwartier in Amsterdam staan. Het softwarebedrijf levert via internet en detailhandelaren oplossingen voor consumenten en het mkb en beweert ruim tachtig miljoen gebruikers in 167 landen te bedienen.

Het bedrijf zoekt voor een verdere groei naar extra kapitaal en wil dat via een beursgang binnenhalen. Nu is het nog een privébedrijf met een aantal durfkapitalisten aan boord, waaronder Enterprise Investors (Polen, belang 39 procent), Benson Oak (Tsjechië) en Intel (via de risicokapitaalonderneming Intel Capital). "De kansen in de internetveiligheidsarena groeien exponentieel", aldus Dale Fuller, voorzitter van de directieraad van AVG Technologies. "AVG is aanzienlijk gegroeid in de afgelopen jaren en we geloven dat wij, met de juiste investeringen in aanvullend talent, klaarstaan om de groeiende mogelijkheden in de wereldwijde markt te gelde te maken."

Voor deze ambitie moet JR Smith, de huidige chief executive office, wijken. Hij wordt bedankt voor bewezen diensten en krijgt binnen AVG een andere rol. Inmiddels zoekt de directieraad naar een nieuwe ceo die ervaring heeft met het naar de beurs brengen van een bedrijf of het leiden van een onderneming met een publieke notering. Bij welke beurs en wanneer AVG een notering zal aanvragen is nog niet bekend.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3008964). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Klinkt als geld binnenhalen, ik ben benieuwd of de (gratis - home) Avast virusscanner (die overigens van uitstekende kwaliteit is en prima te gebruiken en in te stellen) nog wel gratis blijft na deze genoemde beursgang met andere stuurlieden aan boord.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.